Lettens en Sylla: we vertrekken op gelijke voet

Aanstaande donderdag spelen de Red Wolves, de Belgische mannenhandbalploeg, hun eerste kwalificatiewedstrijd in aanloop van het EK 2024 in en tegen Nederland.  De Belgen zitten samen met Kroatië en Griekenland in de poule.  Aanstaande zondag nemen de Belgen het in Hasselt op tegen Kroatië. 

Het is al van maart en de historische WK-kwalificatie geleden dat de Red Wolves nog eens bij elkaar zijn gekomen om een wedstrijd voor te bereiden. Zondag wacht Kroatië. Maar eerst is er donderdag de derby tegen Nederland. “We hebben in maart mooie dingen gedaan, maar in de sport gaat het snel. Nu beginnen we aan de EK-kwalificatiecampagne en wacht ons een andere uitdaging”, zegt bondscoach Yérime Sylla. “Bij een eerste match begint iedereen op gelijke voet. Het bijzonder aan deze wedstrijd is dat het ook een derby is. We hebben ambities en moeten die uitspreken op het terrein. Ik kan alleen zeggen dat we klaar zullen zijn. Zij spelen thuis, wij op verplaatsing. Zijn zij favoriet? Misschien zorgt dat voor druk, misschien ook niet. Volgens mij heeft iedereen 50% kans om deze match te winnen.” 

In doel bij de Belgen staat Jef Lettens die opnieuw bezig is aan een sterk seizoen en onlangs met zijn club Toulouse PSG versloeg. “Wie hier wel of geen favoriet is hangt af van de positie waarin je jezelf als ploeg brengt. Je kan vertrouwen hebben en zeggen dat je favoriet bent of je kan je verstoppen en zeggen dat de andere ploeg favoriet is. Ik sluit mij aan bij mijn coach en zeg dat we elk evenveel kansen hebben. Als ik naar onze ploeg kijk dan zie ik een talentvolle en een homogene groep”, aldus Jef Lettens.

Foto's: KBHB - Alain Decamps