Noorwegen Europees kampioen!

Uittredend kampioen Noorwegen kroont zich opnieuw tot Europees kampioen bij de dames!

Na een spannende finale versloeg Noorwegen Denemarken met 27-25. Het begon nochtans niet goed voor de Noren. Ze kwamen moeilijk in de wedstrijd, maakten veel fouten en Denemarken leidde terecht met 12-15 na de eerste helft. Maar de Noorse dames gaven niet op en verhoogden hun spelniveau terwijl de Deense dames in aanval strandden op een sterke Katrine Lunde in doel. Dit leidde tot de gelijkmaker op 10 minuten van het einde en uiteindelijk tot de titel. Lees meer op de website van de EHF via deze link.

Co-gastland Montenegro pakte het brons ten nadele van de Frankrijk, met 27-25 winst. Frankrijk was nochtans overtuigend ongeslagen tot de halve finales. Daar moesten ze evenwel hun meerdere erkennen in de uiteindelijke kampioen met een zwaar aankomend 28-20 verlies.