WK-selectie Red Wolves: Yérime Sylla wil volgende ronde halen

Yérime Sylla heeft donderdagnamiddag zijn definitieve selectie bekend gemaakt voor het WK-handbal dat van 11 tot 29 januari doorgaat in Zweden en Polen. De achttien namen zijn een mix van ervaren spelers en jonge talentvolle spelers die de voorbije interlands hun kans grepen en de voorbije maanden hun kunnen toonden in hun competitie waarin ze actief zijn.  België speelt zijn openingswedstrijd op 13 januari tegen wereldkampioen Denemarken. 

Voor het eerst in de geschiedenis van het Belgische handbal kwalificeerden de Red Wolves zich voor hun eerste grote tornooi ooit: het WK-handbal. De voorbije maanden stippelden de technische staf een voorbereidingsroute uit, werden er matchen bekeken, maakten ze een ruime selectie van 35 die vandaag herleid werd tot 18 spelers. 

België zit in een poule met Denemarken, Tunesië en Bahrein. Drie van de vier landen stoten door naar de tweede ronde. De laatste van elke poule moet naar Polen voor de Presidents Cup, een tornooi met de ploegen die als laatste in hun groep zijn geëindigd. “Het is een poule met mogelijkheden”, zegt bondscoach Yérime Sylla. “Ons doel is dan ook duidelijk: we willen de volgende ronde halen. Een ander doel is dat we als groep ervaring willen opdoen en stijgen op de Europese en wereldranking. Niet enkel cijfermatig maar ook de spelers een ontwikkeling te laten doormaken. Kijk, dit is een eerste kwalificatie waarvoor we jaren hard hebben moeten werken. Eén keer dat je zo’n ervaring hebt meegemaakt is de honger aangescherpt en wil je meer als speler én als groep. We willen ons regelmatiger kwalificeren. Kijk naar Nederland die, net als wij nu, wegens omstandigheden zich wisten te kwalificeren. Dat team heeft een enorm groei doorgemaakt en heeft zich intussen al meermaals gekwalificeerd. Dàt wil ik ook bekomen met deze groep spelers en collega stafleden waarin ik alle vertrouwen heb.”

Selectie

Braun Nick - HSG Krefeld Niederrhein (D)
Brixhe Pierre - HC Visé BM
Colman Quinten - Dijon Métropole HandBall (FR)
Danesi Sébastien - HC Visé BM
De Beule Jeroen - Sezoens Achilles Bocholt
Gillé Joris - Bevo HC (NL)
Glorieux Yannick - Villeurbanne Handball (FR)
Kedziora Bartosz - KTSV Eupen
Kötters Raphael - Istres Provence Handball (FR)
Lettens Jef - Fenix Toulouse Handball (FR)
Ooms Simon - US Ivry (FR)
Qerimi Arber - Hubo Handbal
Robyns Tom - Saran Loiret HB (FR)
Serras Kobe - Bevo HC (NL)
Spooren Robbe - Sporting Pelt
Spooren Serge - Sezoens Achilles Bocholt
Vancosen Yves - HC Visé BM
Vanhove Arthur - Hubo Handbal

Programma

- 13 januari om 20.30 u: Denemarken – België
- 15 januari om 18.00 u: België – Tunesië
- 17 januari om 18.00 u: België – Bahrein

Foto: KBHB