Sporza zendt WK-handbal uit

Sporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza webstek aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. 

De Kerstman passeerde op Kerstavond aan de Reyerslaan in Brussel en liet er een mooi pakketje achter: de rechten voor het WK-handbal.  “De VRT en Sporza zijn een historische partner van de handbalfederatie”, zegt secretaris-generaal van de KBHB Dries Boulet. “Iedereen die wil deelnemen aan een kwalificatiecampagne heeft een mediapartner nodig die een tv-signaal aflevert.  Sinds jaar en dag is dat de VRT.  Meteen na onze historische WK-kwalificatie hebben we de koppen bij elkaar gestoken en werd het TV-contract verlengd tot eind 2024.  Op dat moment maakte de VRT hun intenties duidelijk om ook het WK-handbal in het Belgische huiskamers te brengen. Maar behalve de wil is er ook nog zoiets als de financiële haalbaarheid.  Ik weet dat de VRT heel veel inspanningen gedaan heeft om de rechten voor het nakende WK te klaren. Ik ben het daar zeer erkentelijk voor.” 

Hefboom 

De WK-kwalificatie van maart jongstleden veroorzaakte heel wat enthousiasme bij de Belgische clubs en haar leden. “Die historische prestatie heeft heel wat in gang gezet”, weet Dries Boulet. “Veel spelers en speelsters, van jong tot oud, bestuurders en stafleden zijn enthousiast.  Dat merkten we ook in aanloop naar de eerste EK-interland tegen Kroatië. We hebben heel lang gewacht om aan zo’n groot tornooi te kunnen deelnemen. Nu is het eindelijk zo ver.  Gisteren begonnen de Red Wolves aan hun voorbereidingscampagne en weldra zitten we in de laatste rechte lijn.  De inspanning van de VRT zijn een belangrijke hefboom om nog meer mensen aan het handballen te krijgen. Plotseling kan iedereen in Vlaanderen, Wallonië en de Oostkantons ontdekken wie Jef Lettens, Yves Vancosen en Nick Braun zijn. Nu is het aan de staf en de spelers om zichzelf en het Belgische handbal op de wereldkaart te zetten.”

Foto: KBHB