Zure nederlaag voor de Belgen die toch naar de tweede ronde doorstoten

De Red Wolves hebben dinsdagavond een 28 – 30 nederlaag geleden tegen Bahrein. Na een blitzstart zakten de Belgen volledig weg en gingen bij een 12 – 15 stand rusten. Later op de avond versloeg Denemarken – Tunesië met 21 – 34 waardoor de Belgen derde eindigen in groep H en doorstoten naar de tweede ronde.

Yérime Sylla voert één wijziging door in zijn selectie. Danesi is volledig hersteld van zijn blessure en komt ten nadele van Joris Gillé in de selectie. De Red Wolves nemen een vliegende start en lopen met snel handbal en dankzij vier goals van Kötters, eentje van Qerimi en Glorieux uit tot 6 – 1. Behalve doelgericht kunnen ze ook rekenen op een uitstekende Jef Lettens. De Belgische doelman is in de eerste tien minuten goed voor maar liefst zes reddingen. De Belgische stormt luwt dan even en dat geeft Bahrein de kans om terug in de wedstrijd te komen. Halfweg de eerste helft is het 7 – 5.

Bahrein is niet zomaar de eerste de beste ploeg. Tijdens de voorbije Olympische Spelen schopten ze het tot de kwartfinales en nu nemen ze deel aan hun derde opeenvolgende WK. Bahrein bijt zich vast in de match en komt na 20 minuten terug tot 9 – 9. Alles is te herdoen voor de Red Wolves. Na vijf opeenvolgende doelpunten komt Bahrein zelfs op voorsprong en is het 9 – 11. Het lijkt erop dat de Red Wolves frisheid missen. Na hun blitzstart vallen ze compleet stil en blijven maar liefst zeven aanvallen onbenut. En het lager energiepeil zorgt er ook voor dat de snelle omschakeling, toch wel een belangrijk wapen van de Belgen, naar het einde van de tweede helft achterwege blijft. Halfweg de partij is het 12 – 15 in het voordeel van Bahrein.

De Red Wolves weten wat hen in de tweede helft te doen staat. Als ze absolute zekerheid van de kwalificatie én van de tweede plaats in groep H willen dan moeten de Belgen deze wedstrijd winnen. Twee missers van de Belgen en twee doelpunten van Bahrein later is het zowaar 12 – 17. Doelman Mohammed is in de openingsfase goed voor maar liefst vier reddingen. De Belgen moeten zien te herstellen van die mentale opdoffer. Na negen minuten in de tweede periode is het 15 – 20 voor Bahrein.

Yerime Sylla grijpt in via een spelonderbreking waarna de Belgen met 7 veldspelers gaan spelen. Het gewenste effect blijft uit en Sylla moet opnieuw ingrijpen na een onterechte rode kaart voor Yannick Glorieux. Halfweg de tweede helft is het 18 – 24. Doelman Mohammed blijft intussen zijn aantal reddingen aandikken. Tijdens de laatste zes minuten keren de Belgen helemaal terug in de wedstrijd. Uiteindelijk komen de Red Wolves twee doelpunten tekort. België – Bahrein eindigt op 28 – 30.

Na de zege tegen Tunesië is dit toch wel een ontgoocheling voor de Belgen die ondanks deze nederlaag toch doorstoten naar de volgende ronde. In hun derde wedstrijd versloeg Denemarken – Tunesië met 21 – 34. België eindigt als derde in groep H en stoot door naar de tweede ronde waarin ze het opnemen tegen Kroatië, Egypte en de Verenigde Staten.