Kroatië wint gemakkelijk van België

De Red Wolves hebben zaterdagavond hun wedstrijd tegen Kroatië verloren met 34 – 26. Halfweg de partij was het 21 – 13 in het voordeel van de Kroaten. Over de gehele wedstrijd ontbrak het de Belgen aan efficiëntie en dat werd afgestraft door handbalgrootmacht Kroatië.

België en Kroatië speelden de voorbije jaren regelmatig tegen elkaar. De laatste keer dateert van oktober toen de Red Wolves in het kader van de EK-kwalificatie het de Kroaten in Hasselt knap lastig maakten, minstens een punt verdienden, eigenlijk hadden moeten winnen maar uiteindelijk met 27 – 30 verloren.  De Kroaten spelen met het mes op de keel en moeten deze wedstrijd winnen. Donderdagavond speelden ze een sterkte wedstrijd tegen Denemarken, maar met het 32 – 32 schieten ze uiteindelijk niets op. Verlies tegen België betekent het einde van het tornooi voor de Kroaten.

De Kroaten nemen een verschroeiende start en lopen uit tot 3 – 0. België kiest van bij aanvang van de wedstrijd meteen voor naar hun beproefde 7 – 6 tactiek maar laten meteen twee kansen liggen. Gesteund door tientallen Belgen en duizenden enthousiaste Denen komen de Red Wolves na goals van Kötters en Glorieux terug tot 5 - 3. De Limburger testte vrijdag negatief op corona en staat meteen in de basis.

Na twintig minuten is het 13 – 8 in het voordeel van de Kroaten. De Belgen spelen agressiever dan in hun vorige wedstrijden maar laten nu al zes opgelegde kansen onbenut. Robyns gaat voorop in de strijd en verkleint de kloof tot vier goals, maar enkele slordigheden later loopt Kroatië opnieuw zeven goals uit en is het 17 – 10. Na een halfuur handbal is het 21 – 13. België laat op dit WK bij momenten heel mooie dingen zien maar de efficiëntie bij de Belgen moet gewoon een pak beter.

Ook in de tweede helft zijn de Red Wolves te slordig in de passing en missen ze in het begin opnieuw enkele kansen. Na acht minuten lopen de Kroaten elf goals uit tot 26 – 15. En toch is Jef Lettens bezig aan een goede wedstrijd. Met tien reddingen zorgt hij ervoor dat de Belgen iets van hun achterstand kunnen afpitsen. Halfweg de tweede helft is het 27 – 19. De laatste 15 minuten komen de Belgen beter in de wedstrijd maar uiteindelijk verliezen ze de partij met 34 – 26. Kroatië begon sterk aan de partij maar de Belgen hebben zichzelf te kort gedaan door te veel opgelegde kansen te missen.

Zaterdagnamiddag versloeg Egypte Bahrein met 22 – 26 en plaatsten ze zich voor de kwartfinales. Later op de avond speelt Denemarken tegen de Verenigde Staten, de tegenstander van de Red Wolves maandagnamiddag. De Belgen krijgen dan de kans om tegen een gelijkwaardige tegenstander hun eerste wereldkampioenschap in schoonheid af te ronden.