Stad Hasselt drie jaar langer gaststad van de Red Wolves

De stad Hasselt en de Koninklijke Belgische Handbalfederatie hebben een nieuwe overeenkomst van drie jaar ondertekend voor wat betreft de organisatie van interlands en bekerfinales. De samenwerking houdt in dat tot en met 2025 alle EK en WK-kwalificatiewedstrijden van de nationale mannenhandbalploeg evenals de finales van de Beker van België voor dames en heren in Hasselt zullen doorgaan. Op woensdag 8 maart 2023 spelen de Red Wolves hun volgende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. 

Sinds begin 2020 is Hasselt de gaststad van de Red Wolves.  Hasselt sloot de Red Wolves meteen in de armen.  Het hoogtepunt van de samenwerking gebeurde in maart vorig jaar toen de Belgen zich kwalificeerden voor hun allereerste wereldkampioenschap. "We hebben de samenwerking van de voorbije drie jaar geanalyseerd en we komen eigenlijk tot één conclusie en die is dat we de samenwerking voor de volgende drie jaar wordt verdergezet", zegt schepen van Sport Habib El Ouakili“Wanneer je een samenwerking aangaat dan moet het klikken en dat was absoluut het geval. Dat heeft ervoor gezorgd dat we uitstekend samenwerkten. Deze samenwerking was een voorbeeld van hoe een samenwerking kan zijn: vlekkeloos!” 

De wedstrijd van de Red Wolves van maart 2022 tegen Slovakije zindert nog na bij schepen Habib El Ouakili. “Er werd hier toen geschiedenis geschreven. Als je ziet wat deze sport ook teweeg kan brengen. Denk maar terug aan die ene historische wedstrijd van vorig jaar. Ik krijg er nu nog steeds kippenvel van. De allereerste kwalificatie voor het WK was een moment om te koesteren.” 

Onder het motto ‘Never change a winning team’ werd de samenwerking tussen enerzijds Stad Hasselt en anderzijds de KBHB verlengd. “Als het goed is en het vult elkaar goed aan, zowel voor de stad Hasselt als voor de handbalbond, dan is er maar één conclusie en dat is die positieve fijne samenwerking verderzetten. Ik ben dan ook bijzonder verheugd dat we niet alleen met de internationale wedstrijden hier het handbal opnieuw kunnen verankeren maar ook met de bekerfinales voor mannen en vrouwen. Dit is ook iets waar ik later zal op terugblikken als iets fantastisch wat we Hasselt, Limburg, Vlaanderen en België hebben kunnen geven”, besluit schepen Habib El Ouakili.

Foto: KBHB