Zure en nipte nederlaag voor de Red Wolves

De Red Wolves hebben woensdagavond hun derde kwalificatiewedstrijd in aanloop van het EK 2024 met 24 – 26 verloren van Griekenland. Halfweg de partij was het 10 – 13. Zowel in de eerste als in de tweede helft slaagden de Belgen erin om een achterstand om te buigen en in de tweede helft zelfs twee keer op voorsprong te komen. In de laatste vijf minuten lieten de Red Wolves twee strafworpen onbenut en verloren uiteindelijk de partij. Halfweg de EK-kwalificatiecampagne staat België puntenloos laatste in zijn groep.

België neemt in de openingsfase meteen het initiatief maar het is drie minuten wachten op een doelpunt. De Beule tekent voor de 1 – 0 waarna het opnieuw twee minuten windstil wordt en de Grieken de 1 – 1 scoren. Griekenland plaatst dan een tussenspurt en loopt uit tot 1 – 4. België raakt even op de dool en het duurt acht minuten vooraleer er opnieuw gescoord wordt. We zijn elf minuten ver wanneer Braun de 2 – 5 scoort. De Red Wolves hebben dan al twee tijdstraffen geïncasseerd. Ancien De Beule neemt dan met vijf goals de Belgen op sleeptouw waarna Julien Cadel met de 7 – 7 de mindere periode van de Red Wolves doet vergeten.

De bezoekers vinden moeilijker de weg naar doel en dat is dan weer te danken aan een sterk keepende Jef Lettens. Heel even houden de Belgen gelijke tred maar nog eens twee tijdstraffen en evenveel keer spelen in ondertal zorgen ervoor dat de Belgen opnieuw moeten achtervolgen.  Halfweg de partij is het 10 – 13 voor de Grieken en moeten de Belgen dus voor een tweede keer in deze partij achtervolgen.

De Belgen komen sterk uit de kleedkamers. Kedziora op strafworp, Ooms, De Beule en Braun brengen de Belgen na 6 minuten opnieuw langszij, 14 – 14. Nauwelijks één minuut later brengt De Beule de Belgen op voorsprong waarna Glorieux er nog een schepje bovenop doet en er 17 – 15 van maakt. Maar ook de Grieken bieden weerwerk. Na tien minuten is bij 17 – 17 alles te herdoen. In vergelijking met de eerste helft ligt het tempo toch wat hoger, maar om te spreken van een goede match gaan beide teams vaak te overhaast en soms ook te slordig te werk. Enkele missers komen de Belgen duur te staan waardoor de Grieken opnieuw uitlopen tot 17 – 19. Bij 20 – 21 kijkt Quinten Colman na zijn derde tijdbestraffing tegen de rode kaart aan.

De zenuwen staan bij beide coaches strak gespannen. Ze nemen elk een time-out waardoor het ritme weer gebroken wordt en het opnieuw zoeken is. De spanning neemt intussen toe. Kötters, Braun en Kedziora brengen de Belgen opnieuw op voorsprong, 23 – 22. Maar de Grieken verweren zich hardnekkig en met nog zes minuten te spelen is het 23 – 23. Details zouden in deze wedstrijd wel eens van doorslaggevend belang kunnen zijn en dus is het belangrijk dat elke kans op scoren benut wordt. Jammer dat Kedziora bij 24 – 24 en met nog vier minuten te spelen een strafworp mist. En met nog twee minuten te gaan doet Nick Braun bij een stand van 24 – 25 hetzelfde. Gelukkig voor de Belgen is er Jef Lettens die met de voet redding brengt waarna de Belgen opnieuw ten aanval trekken en … Raphael Kötters de paal raakt. Eén counter later leggen de Grieken de 24 – 26 eindstand vast. België verliest … het is één grote ontgoocheling.