De Red Wolves laten opnieuw de zege liggen

De Red Wolves hebben zondagnamiddag een 26 – 24 nederlaag geleden op bezoek bij Griekenland. De Belgen begonnen sterk aan de partij en hadden na twintig minuten een voorsprong van vijf doelpunten om het dan in het slot van de eerste helft opnieuw weg te geven. Halfweg de wedstrijd was het 13 – 12 voor Griekenland. In de tweede helft bogen de Belgen hun achterstand om in een voorsprong maar opnieuw gaven ze die uit handen en lieten ze de Grieken opnieuw op voorsprong komen. Met vier opeenvolgende nederlagen zijn de Belgen uitgeschakeld voor het EK 2024.

In vergelijking met de heenmatch zit er veel meer in de openingsfase. In Hasselt stond het na vijf minuten 1 – 1, nu is het na vijf minuten 2 – 4 in het voordeel van de Belgen. Maar na de snelle start luwt de storm en is het meer dan zes minuten wachten op een goal.  Savvas zorgt voor de 3 – 4, Ooms met zijn tweede van de match voor de 3 – 5. En de Belgen gaan door op hun elan. Colman, Ooms en Cadel zorgen halfweg de eerste helft voor een 4 – 8 voorsprong.

Met een mannetje meer lopen de Belgen via De Beule en Cadel uit tot 5 – 10. Na iets meer dan 20 minuten is het 6 – 11. De Belgen zijn een pak efficiënter dan in het heenwedstrijd en scoren elf goals uit veertien pogingen. Tijdens de laatste acht minuten van de eerste helft knokken de Grieken zich terug in de wedstrijd en ontbreekt het de Belgen opnieuw aan efficiëntie. Met nog drie minuten op de klok, en op een moment dat De Beule een tijdstraf van 2 minuten uitzit, wordt het 11 – 12. De Belgen geven de wedstrijd uit handen en met nog een halve minuut te spelen komen de Grieken op voorsprong. 13 – 12 is meteen ook de ruststand.

Bij aanvang van de tweede helft pareert Bagios een schot van Hadzic. De Griekse doelman trekt daarmee de lijn van de eerste helft door toen hij in de slotfase twee puike reddingen deed. Enkele minuten later scoort Hadzic de gelijkmaker waarna Julien Cadel en opnieuw Hamza Hadzic de Belgen op 13 – 15 brengen. Maar ook nu kunnen de Red Wolves die voorsprong niet vasthouden en kijken ze na 41 minuten opnieuw tegen een achterstand van één doelpunt aan, 17 – 16. Yannick Glorieux krijgt zijn eerste speelminuten en scoort net als Simon Ooms, 18 – 18. De efficiëntie is, mede dankzij het mindere slot van de eerste helft, nu een pak minder. Zowel de Grieken als de Belgen werken af tegen 57% oftewel 18 goals uit 30 pogingen.

En de Belgen blijven in hetzelfde bedje ziek waarna de Grieken vier doelpunten uitlopen tot 23 – 19. De Beule en Colman brengen de Belgen terug tot 23 – 21 waarna bondscoach Yérime Sylla een time-out vraagt en een plan probeert te smeden voor de laatste vijf minuten. Wanneer de Grieken een strafworp missen en Vancosen met twee doelpunten de Belgen opnieuw langszij brengt is bij 23 – 23 opnieuw hoop. Voor even dan toch want Glorieux botst op doelman Bagios en de Grieken lopen opnieuw twee goals uit, 25 – 13.  Met nog 1:46 te spelen is het alles of niets voor de Red Wolves. De Beule scoort nog voor de Belgen maar het zijn de Grieken die na de heenwedstrijd nu ook de terugwedstrijd winnen. Eindstand 26 – 24.