Forfaitnederlaag voor Sezoens Achilles Bocholt

De play-offwedstrijd tussen Sezoens Achilles Bocholt en HC Visé BM van aanstaande maandag gaat niet door. Sezoens Achilles Bocholt verliest die wedstrijd met een forfaitscore. Tot die beslissing kwam het Secretariaat-Generaal van de Koninklijke Belgische Handbalfederatie na een spoedzitting op vrijdagochtend. Voorafgaandelijk was bepaald dat de derde speeldag van de play-offs op Paasmaandag gespeeld zou worden. De datum was gekend, maar Sezoens Achilles Bocholt heeft vergeten om een aanvangsuur door te geven en dat is in strijd met het bondsreglement. Een poging om een compromis tussen beide clubs te vinden mislukte. 

Het bondsreglement 613 D bis stelt dat de bezochte club die dag en uur van de wedstrijd niet meedeelt binnen de termijn vastgesteld door het Secretariaat-Generaal, of tenminste acht dagen op voorhand, middels een forfaitscore de wedstrijd verliest. Sezoens Achilles Bocholt heeft het reglement niet gerespecteerd met als gevolg dat de wedstrijd met een forfaitscore verliezen. 

“Het is niet de eerste keer dat een dergelijke inbreuk wordt vastgesteld”, zegt secretaris-generaal Dries Boulet. “Maar in het verleden hebben we het reglement nooit strikt moeten toepassen omdat er altijd, ook al was de deadline verstreken, een compromis tussen beide clubs gevonden werd. In dit specifieke geval wenst de bezoekende club HC Visé BM niet in te gaan op het voorstel om alsnog een onderling akkoord te sluiten. Daarom zien we ons genoodzaakt om het reglement strikt toe te passen waardoor Sezoens Achiles Bocholt de wedstrijd met een forfaitscore verliest.”