Vernieuwing jeugdcompetities 2023-2024

"De organisatie van de jeugdcompetitie was, behalve de eindrondes voor het Vlaamse kampioenschap, tot nu toe steeds de volledige verantwoordelijkheid van de drie Regio's (Oost-West Vlaanderen, Antwerpen & Vlaams-Brabant en Limburg). Het gebeurde echter steeds vaker dat de regio's samenwerkten om tot betere competitieformules te komen. De adhoc aanpak heeft zeker gewerkt, maar zorgde ervoor dat je door bomen het bos niet meer zag. De regio's hadden verschillende reglementeringen en andere afspraken. Het werd voor ouders, spelers maar ook clubs moeilijk om alles nog te volgen." legt Bart Danhieux, voorzitter van de Vlaamse Handbalvereniging, uit.

Deze competitiehervorming moet voor een grote toename aan transparantie zorgen. De Regio's blijven de competitie mee organiseren, maar de ploegindeling gebeurt niet meer strikt volgens de regiogrenzen. Er komt ook één reglementering en een vast competitieschema.

"Ik ben bijzonder blij dat we de voorbije maanden tot dit akkoord zijn gekomen. We sleutelen momenteel nog aan de reglementen, maar ik ben er zeker van dat alles tijdig af zal zijn. De clubs zijn een maand geleden voor het eerst op de hoogte gebracht en zijn betrokken in de finalisering van het project." voegt Dries Boulet, secretaris-generaal van de VHV, toe.

Deze hervorming is niet alleen belangrijk voor de rechtstreeks betrokken partijen, maar ook voor het secretariaat.

"De Vlaamse Handbalvereniging heeft op korte tijd 2 herstructureringen achter de rug. Er is een duidelijke vermindering van vast personeel en hoewel we bijzonder trots zijn op al het werk dat onze vrijwilligers verzetten, voelen we dat een vereenvoudiging van de werking ook nodig is om alles te kunnen bolwerken op het secretariaat. Dit maakt dat een dergelijke hervorming haast noodzakelijk is voor een gezonde toekomst van handbal in Vlaanderen" besluit Bart Danhieux.

 Alle informatie over de competitiehervorming kan je terugvinden op onze website.