Beachhandball 3-daagse in Hechtel-Eksel was een topweekend

Het weekend van 23 tot en met 25 juni stond volledig in het teken van beachhandball.  Decor van dit evenement waren de prachtige beachterreinen van Hechtel-Eksel.  De organisatie was in handen van Handbalclub Arena ism. VHV beach coördinator Joeri Wouters.

Op 23 juni 2023 vond het scholentornooi plaats (3de tot 6de leerjaar). Verschillende scholen ("De Zandkorrel", "Gemeentelijke Basisschool" en "De Viejool"), namen deel wat resulteerde in een geweldige dag vol sportiviteit en plezier.

Omdat beachhandball nieuw was voor veel van de kinderen, werd het spel aangepast aan hun niveau, zodat ze er volop van konden genieten. Dit zorgde ervoor dat elk kind met vreugde deelnam aan de wedstrijden.

Op zaterdag 24 juni begon het echte werk met het toernooi voor jeugd en recreanten. Het begon vroeg in de ochtend met de jongste spelers.  Naarmate de dag vorderde, kwamen ook de oudere jeugd aan bod. In het begin moesten de spelers nog even wennen aan de specifieke regels van beachhandball, maar gaandeweg zagen we het niveau en de beleving stijgen. De spelers/speelsters lieten zien dat ze de technieken en tactieken beheersten en zorgden voor spannende wedstrijden.

Op zondag 25 juni was het tijd voor het hoogtepunt van het weekend: de strijd om de titel van Belgisch Kampioen Beachhandbal 2023! Op de kleurrijke officiële velden van de EHF waren spelers uit Limburg talrijk aanwezig, maar ook onze Waalse vrienden waren present. Het niveau groeide steeds meer en zelfs internationaal talent maakte zijn opwachting, wat de competitie nog intenser maakte. De spelers gaven alles wat ze hadden en toonden hun passie voor de sport.  De Young Black Arrows en team Handbalshop de Pivot mogen zich een jaar Belgisch Kampioen Beachhandball noemen.

De organisatie wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van het weekend, maar vooral willen ze hun waardering uitspreken naar de scheidsrechters en vrijwilligers. Zonder hen zou het evenement niet mogelijk zijn geweest. Daarnaast willen ze een warme oproep doen aan andere clubs om deze snelle en spectaculaire variant van handbal aan te bieden. Door samen te werken en deze sport verder te ontwikkelen, kan beachhandball nog groter worden in België.

De organisatie kijkt nu al uit naar de volgende editie en hoopt iedereen opnieuw te mogen verwelkomen. Het was een weekend vol sportiviteit, plezier en spektakel. Dus bereid je voor, verzamel je team en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur!

Winnaars tornooi zaterdag:

JM 10: Arena JM10

JM12: Hubo handbal

M13: DHCO M13 1

J14: Hubo Handbal

M15: DHCO M15 1

J16 : Sezoens bocholt

M17 : Atomix

FIT en recreanten : Atomix Fit

Podia zondag

 J18

Sezoens bocholt J18 1

Sezoens bocholt J18 2

Arena J18

 

Podium BK beachandball

DAMES

1ste plaats: YBA

2de: De zandhappers

3de: Dames sporting pelt

HEREN

1ste plaats: Handbalshop de pivot

2de:  HC De knokkkers

3de:  Arena Heren

 

Winnaar HerenWinnaar dames