De Red Wolves oefenen woensdag tegen Luxemburg

De nationale mannenhandbalploeg speelt woensdagnamiddag om 15.00 u een extra oefeninterland tegen Luxemburg. De wedstrijd gaat door in Sporthal De Bist in Antwerpen. Luxemburg zou volgende week een dubbele WK-kwalificatiewedstrijd spelen tegen Israël, maar die wedstrijd gaat niet door. 

Op 5 juli van dit jaar werd er geloot voor de eerste en tweede kwalificatiefase in aanloop van het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen wordt georganiseerd. België moest op basis van hun ranking niet aantreden in de eerste kwalificatiefase. Tien andere landen moesten dat wel. Eén van de gelote wedstrijden was Luxemburg tegen Israël. Vrijdag raakte bekend dat die dubbele confrontatie niet doorgaat. De buren schakelden snel en enkele uren later werd er een vriendschappelijke interland tussen België en Luxemburg gepland. 

In januari 2022 speelden de Red Wolves een dubbele interland tegen Luxemburg in het kader van het behoud van de hoofdkwalificatiegroep van het EK 2024. De Red Wolves wonnen de heenwedstrijd in Luxemburg met 26 - 32. Enkele dagen later speelden ze thuis 27 - 27 gelijk en verzekerden de Belgen zich van een plaats in de kwalificaties. 

De organisatie gebeurt in samenwerking met HV Uilenspiegel. Pers en publiek zijn welkom in Sporthal De Bist in Antwerpen. De opgooi gebeurt om 15.00 u. Twee dagen later op 3 november spelen de Red Wolves een andere oefeninterland tegen de U21 van Frankrijk. Die wedstrijd wordt om 19.00 u in Villeneuve-d'Ascq gespeeld.

Tickets te koop via www.handballbelgium.be
10 euro volwassene vanaf 17j, 5 euro -17 jaar

Foto: Wim Van Borm