België neemt het op tegen Italië

Dinsdagvoormiddag werd in Wenen geloot voor de eerste ronde van de tweede kwalificatiefase van het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen doorgaat. België neemt het op tegen Italië. De heenwedstrijd wordt op 13 maart gespeeld in Hasselt. De terugwedstrijd is gepland op 16/17 maart. 

Begin november werd de eerste WK-kwalificatieronde afgewerkt. België was op basis van hun ranking vrijgesteld. De Red Wolves speelden twee vriendschappelijke interlands tegen Luxemburg en de U21 van Frankrijk. België zat samen met Litouwen, Oekraïne en Luxemburg/Israël in pot 1. Die interland is omwille van de oorlogssituatie verplaatst naar een latere datum. België lootte dus Italië. De Italianen schakelden in de eerste kwalificatieronde Turkije uit. De Red Wolves spelen eerst thuis in Hasselt op 13 maart. De terugwedstrijd is gepland voor 16/17 maart.  

Bij winst kwalificeren de Red Wolves zich, samen met de drie andere winnaars van de eerste ronde, voor de tweede ronde van de tweede kwalificatiefase. Die vier landen maken samen met nog eens achttien andere landen deel uit van volgende loting die op 27 januari 2024 doorgaat tijdens het finaleweekend van het EK-handbal dat in Duitsland georganiseerd wordt. De wedstrijden van de tweede ronde van de tweede kwalificatiefase worden gespeeld op 8/9 mei en op 11/12 mei.  De elf winnaars plaatsen zich samen met de drie organiserende landen (Denemarken, Kroatië, Noorwegen) en de top drie van het EK-2024 voor het WK-handbal 2025.

Foto: Wim Van Borm