OPROEP NAAR CLUBS/TRAINERS NAAR PARTICIPATIE IN REGIONALE TALENTDETECTIE EN OPSTART HANDBALACADEMIES

De KBHB maakt werk van twee handbalacademies (Zie volgende LINK), één in Vlaanderen en één in Wallonië, met als doel talentvolle jongens en meisjes in een schoolomgeving betere trainingsbegeleiding te geven met als doel een carrière in het handbal uit te bouwen. Het project geniet de steun van de Europese Handbalfederatie EHF. Bart Lenders is aangesteld als projectmanager en zal samen met technisch directeur van de KBHB Jonathan Vandeberg de sportieve lijnen uitzetten.

In Vlaanderen zet de VHV in op 2 belangrijke pijlers:

  1. Regionale talentdetectie en ontwikkeling

De VHV heeft op dit moment een Regioproject waarbij de JM16-spelers en speelsters trainen en tornooien spelen. In de loop van dit seizoen 2023-2024 wil de VHV ook activiteiten aanbieden voor de JM14 spelers en speelsters. Concreet zal het dit seizoen gaan over stages tijdens de schoolvakanties. Deze activiteiten moeten ervoor zorgen dat talenten kennismaken met de topsportwerking van de KBHB. Daarnaast wordt zo al het voorbereidend werk gedaan voor de nieuwe lichting JM16 van volgend seizoen. Het betreft de generatie 2010-2009.

Gelijktijdig wordt er eveneens een traject gestart voor de lichting 2012-2011. Dit is de lichting die volgend jaar JM14 wordt en eveneens de eerste leeftijdgroep die kan instappen in de Academie vanaf het seizoen 2024-2025.

2.Oprichting Handbalacademie VHV

Een 2de belangrijke missie is het oprichten van een handbalacademie in Vlaanderen. In deze academie moeten de betere spelers samenkomen om nog intensiever te trainen. De spelers verzamelen zich een hele week, al dan niet op internaat, om meermaals samen te trainen. Dit aanbod aan trainingen komt bovenop de trainingen van de spelers in hun club. De effectieve opstart van de academie staat gepland vanaf het seizoen 2024-2025.

 Heb je als club interesse om dit mee te organiseren? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Wil je hier als trainer of coördinator aan meewerken? Stel je dan kandidaat en stuur je CV en motivatie door!

               Bart Lenders: lendersb@hotmail.com, 0476 87 71 43

               Gerrit Vertommen: gerrit.vertommen@handbal.be, 0486 90 67 46