De Nationale Loterij wordt hoofdpartner van de Black Arrows en Red Wolves

De Nationale Loterij van België gaat nauwer samenwerken met de Koninklijke Belgische Handbalfederatie en vergroot hun partnership voor de nationale dames- en herenhandbalploeg. Met de vernieuwde samenwerking wil de Nationale Loterij de ontwikkeling van de Black Arrows en Red Wolves versnellen en op die manier ook jongeren aanzetten tot meer sporten. 

De Nationale Loterij is al jarenlang een trouwe partner van de KBHB en de Red Wolves. Dat partnership wordt de komende jaren geïntensifieerd. Lotto prijkt voortaan op de truitjes van alle nationale dames- en herenploegen, dus ook van de Black Arrows wat een boost zal geven aan de ontwikkeling van dit team. "Deze steun voor de Black Arrows en Red Wolves is onderdeel van een wereldwijde strategie. Ons doel is om de voorkeurspartner te worden van nationale teams, of het nu mannen- of vrouwenteams zijn," zegt Jannie Haek, bestuurder van de Nationale Loterij.  “De Nationale Loterij is al partner van de nationale mannen- en vrouwenteams in voetbal, hockey, basketbal, volleybal, rugby en tennis. De ontwikkeling van de nationale ploegen is belangrijk voor het prestige van België op het internationale toneel, maar het ondersteunen van de sporters die onze nationale kleuren verdedigen brengt ook mensen samen en schept banden tussen iedereen. Dat is ook de missie van de Nationale Loterij. En we kunnen deze missie vervullen dankzij onze spelers," legt Jannie Haek uit. 

Secretaris-Generaal van de KBHB Dries Boulet is verheugd over de samenwerking met de Nationale Loterij. “De Nationale Loterij is een historische partner. Dat we dat partnership nu uitbreiden en daarmee zowel de Red Wolves als de Black Arrows erbij betrekken is fantastisch. Zeker voor de Black Arrows en het dameshandbal in zijn geheel is dit een opsteker.” 

“De samenwerking met de Nationale Loterij doet mij plezier omdat zij een hart voor sport hebben en die verschillende sporten ook steunen”, zegt nationaal voorzitter Jean-François Hannosset. “Dankzij hun inspanningen kunnen sporters beter worden en nog hoger proberen mikken dan dat ze vandaag al doen.”

Foto: KBHB