De Red Wolves mogen dromen van kwalificatie

Donderdag werd er in de vooravond in Kopenhagen geloot voor het EK Handbal dat in 2026 georganiseerd wordt in Denemarken, Zweden en Noorwegen. België komt uit in groep 5 waarin Kroatië, Tsjechië en Luxemburg de tegenstanders zijn. 

Vier dagen na de nederlaag van de Belgische handbalmannen tegen Italië is er geloot voor het EK 2026. Organisatoren Denemarken, Zweden en Noorwegen zijn samen met titelverdediger Frankrijk automatisch geplaatst voor dat EK.  Voor de resterende 20 plaatsen op dat EK schreven zich in totaal 32 landen in, waaronder België.  Op basis van de ranking zat België voor het eerst niet in pot 4 maar in pot 3.

De loting verliep gunstig voor de Red Wolves die mogen dromen van een eerste EK-kwalificatie.  Behalve Luxemburg en Tsjechië nemen de Belgen het ook op tegen Kroatië.

De eerste en tweede van elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK.  De vier beste teams die als derde eindigen mogen ook naar het EK. De vier slechtste teams die op de vierde plaats eindigen moeten barragewedstrijden spelen om te mogen deelnemen aan het EK 2028.