Start Beach seizoen in Haacht

Afgelopen zondag vond het Beachtornooi van Haacht plaats.

De organisatie lag in handen van handbal Atomix en HC Eagles Aarschot ism. beachcoördinator Joeri Wouters. Check zeker de beachkalender en neem deel aan een of meerdere van de volgende tornooien op de kalender: https://www.handbal.be/nl/speel-handbal/beach-handball-1

Hieronder een verslagje van de dag (Joeri Wouters):

Het was een stralende ochtend toen het beachhandballterrein net op tijd klaargemaakt was voor de opgewonden spelers. De geur van vers zand en zonnebrandcrème vulde de lucht. Het was fijn om te zien dat clubs die meer dan een uur moesten rijden, toch de moeite hadden genomen om aanwezig te zijn. Zeker met de buienwolken boven hun.
Bij de aanvang was er enige verwarring over hoe beachhandball precies gespeeld moest worden. "Het is toch handballen op zand?" vroeg een speler voorzichtig. Maar na een paar doelpunten en enkele spectaculaire duiken werd het al snel duidelijk. Het duurde niet lang voordat iedereen de regels weer onder de knie had, of in ieder geval deed alsof.
In de namiddag zagen we ploegen als Uilenspiegel enorme sprongen maken, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze leken het spel niet alleen te begrijpen, maar ook meester te worden. Er werd in elke wedstrijd steeds vaker een poging gedaan tot een 360-graden worp, hoewel dit soms eindigde met een mond vol zand. De ene speler beet vaker in het zand dan de andere, en het werd een soort niet-officiële competitie op zich.
De scheidsrechters, die nog in opleiding zijn, deden zeker hun best om alles in goede banen te leiden. Met een fluitsignaal dat soms klonk als een vogeltje in de lente, probeerden ze de regels te handhaven. Hun inspanningen werden gewaardeerd, zelfs als de spelers af en toe een eigen interpretatie van de regels leken te hebben.
De zon brak door en zorgde voor een prachtige zondagmiddag. Het zand glinsterde, de drankjes smaakten extra verfrissend, en het publiek genoot van het spektakel. In de avond lieten de senioren zien dat ze ook nog steeds de baas waren op het zand. Met jarenlange ervaring en een beetje bluf wisten ze hun tegenstanders te imponeren. Het was duidelijk dat leeftijd slechts een getal is, vooral als je het zand onder je controle hebt.
Aan het einde van de dag konden we allemaal concluderen dat het een prachtig eerste tornooi was. Er werd gelachen, gezweet en heel wat zand geschud uit kleren en schoenen. De vraag die op vele lippen brandt: "Volgend jaar weer?" En het antwoord was een volmondig ja! We kijken er nu al naar uit om opnieuw te duiken, draaien en vooral veel plezier te hebben in het zand.
Tot volgend jaar!