Succesvolle Kick-off van de Nieuwe Handbalacademie 2024-2025

Op 23 juni vond de feestelijke opening van de nieuwe handbalacademie plaats in de sporthal aan de Blancefloerlaan in Antwerpen. De academie, een initiatief van de Vlaamse Handbalvereniging in samenwerking met de European Handball Federation, werd officieel geopend in het bijzijn van de schooldirectie van het Gymnasion, vertegenwoordigers van Antwerpse clubs, en de Schepen van Sport van Antwerpen, Peter Wouters.

Tijdens het evenement werd een demonstratietraining gegeven door de eerste leerlingen en was er een informatiemoment voor de pers. Suzzy Van Laer, de schooldirectrice van het Gymnasion, benadrukte: "Onze school heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van jonge sporters. Door samen te werken met de handbalacademie kunnen we ook de jonge handballers niet alleen sportief ondersteunen, maar ook zorgen voor een sterke academische basis. Deze samenwerking stelt ons in staat om hun talent optimaal te ontwikkelen."

 “We zijn verheugd en trots dat Antwerpen de thuishaven is van de nieuwe handbalacademie. Door zoveel expertise samen te brengen onder één dak wordt Het Gymnasion de beste leerschool voor de handbaltalenten van vandaag en morgen. Zij zullen professioneel en multidisciplinair begeleid worden in functie van hun sportspecifieke, fysieke, cognitieve, mentale en sociale ontwikkeling”, zegt Antwerps schepen voor sport Peter Wouters.  “De kracht van dit veelbelovende en gedragen project zit hem óók in het engagement van en de samen- en wisselwerking tussen handbalclubs Sasja, OLSE Merksem en Uilenspiegel. Samen met deze drie sterkhouders van het Antwerpse handbal zet Sporting A graag de schouders onder de handbalacademie. Want hoe vaker jongens en meisjes heel bewust kiezen voor de mooie en veelzijdige handbalsport, hoe dichter we bij onze gedeelde ambitie komen: op termijn de topsportstad voor handbal worden!”

Dries Boulet, secretaris-generaal van de Vlaamse Handbalvereniging, voegde daaraan toe: "Wij zijn bijzonder verheugd dat wij, meer dan 10 jaar nadat de Topsportschool moest sluiten, deze academie kunnen starten. Het zal een broedplaats zijn voor toekomstige kampioenen. Wij zijn de Stad Antwerpen, Het Gymnasion en alle andere partners ontzettend dankbaar voor hun steun."

De Kick-Off werd bijgewoond door de ouders van de leerlingen, wat de betrokkenheid en het enthousiasme van de handbalgemeenschap onderstreept.

 Foto: Sonia De Kinder

Op de foto:  de eerste lichting van leerlingen samen met Schepen van Sport, Peter Wouters, schooldirectie van het Gymnasion Suzzy Van Laer en hoofdtrainer van de Academie, Kevin Jacobs.

 

Meer info : https://handbal.be/nl/handbalacademie