Black Arrows terug op het internationale toneel

De Black Arrows, het nationale damesteam handbal, maakt na lange tijd zijn terugkeer op het internationale toneel door zich opnieuw in te schrijven voor de kwalificatie van het wereldkampioenschap 2025.

Langdurige financiële en organisatorische uitdagingen hebben lange tijd deelname aan een officiële campagne bemoeilijkt, vanwege de vele verplichtingen die dit met zich meebrengt.

In november 2023 werd de actie "Frands of the Black Arrows" gelanceerd (https://www.handballbelgium.be/index.php/3134-2/), een bewustmakings- en crowdfundingcampagne om het nationale damesteam opnieuw op de kaart te zetten. Het project bleek een groot succes, mede dankzij steun van partners zoals de Duitstalige Gemeenschap, De Nationale Loterij, Blackroll, Hydro, Dessauvage, individuele 'Frands' en de handbalgemeenschap als geheel.

 "Deze inschrijving markeert een eerste, maar uiterst belangrijke stap voor de toekomst van de Black Arrows," verklaarde Jean-François Hannosset, voorzitter van de KBHB. "Eindelijk kunnen we onze jonge vrouwelijke talenten het podium bieden dat ze verdienen."

Philippe Reinertz, momenteel trainer bij KTSV Eupen, wordt de nieuwe assistent-bondscoach naast Clément Petit, terwijl Jo Delpire, die volgend jaar de overstap maakt van Sint-Truiden naar Fémina Visé, teammanager wordt.

"Met deze nieuwe staff en een officieel programma zijn we ervan overtuigd dat we onze herstart niet zullen missen," voegde Linde Panis, coördinator van de Black Arrows, toe. "We hebben hard gewerkt als team en ik wil iedereen bedanken die in ons is blijven geloven en ons heeft gesteund om dit mogelijk te maken."

"Om de toekomst veilig te stellen, intensiveren we ook de werking van de Young Black Arrows," merkte Jonathan Vandeberg, technisch directeur van de KBHB, op. "Met Natasja Bekker-Kivit en Annelies Penders worden nog eens twee trainers toegevoegd die dit seizoen actief waren op het hoogste niveau. Met een sterke lichting U19 zullen we volgend seizoen ook deelnemen aan het European Championship, zodat ze al vroeg internationale ervaring kunnen opdoen en zich snel kunnen aanpassen in het team van de Black Arrows."

Steun jij het project van de Black Arrows? Dat kan nog steeds! Om de toekomst veilig te stellen, zoeken ze nog meer partners en 'Frands' die in hen geloven.

Contact: Dries Boulet - +32 485 066 180, dries.boulet@handbal.be