Aankondiging: Invoering van Digitale Legitimatiekaart voor de Koninklijke Belgische Handbalbond

 

Geachte leden, supporters en betrokkenen,

Met veel enthousiasme kondigen wij een belangrijke verandering aan binnen de Koninklijke Belgische Handbalbond. Vanaf het seizoen 2024-2025 introduceren wij de digitale legitimatiekaart, een stap vooruit in de modernisering van onze processen en de verbetering van onze dienstverlening.

Wat betekent dit voor u?

  • Geen plastic kaartjes meer: Vanaf het nieuwe seizoen zullen er geen fysieke legitimatiekaarten meer worden uitgegeven.
  • Eenvoudige online aanvraag: U kunt uw legitimatiekaart nu eenvoudig online aanvragen via onze website.
  • Digitale ontvangst: Nadat uw aanvraag is behandeld, ontvangt u een e-mail met daarin een pdf-bijlage. Deze pdf geldt als uw officiële legitimatiebewijs.
  • Toegang tot wedstrijden: Toon de digitale legitimatiekaart (pdf) op uw mobiele apparaat of geprinte versie bij de toegang tot de wedstrijden.

Voor wie is de digitale legitimatiekaart bedoeld?

De digitale legitimatiekaart wordt enkel verstrekt aan personen met een bijzondere verdienste, zowel nu als in het verleden. Dit omvat onder andere actieve scheidsrechters en voormalige internationals. De volledige lijst van rechthebbenden is terug te vinden in artikel 131 J van de KBHB-reglementen.

Voordelen van de digitale legitimatiekaart:

  • Sneller en efficiënter: Het online aanvraagproces en de digitale ontvangst besparen tijd en verminderen het papiergebruik.
  • Altijd bij de hand: Uw legitimatiekaart is altijd beschikbaar op uw smartphone of andere digitale apparaten, waardoor u deze niet kunt vergeten.
  • Milieuvriendelijk: Door over te stappen naar een digitale oplossing dragen we bij aan het verminderen van plastic afval en bevorderen we duurzaamheid.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze vernieuwing een positieve impact zal hebben op al onze leden en supporters. De overgang naar een digitale legitimatiekaart is een stap in de richting van een efficiëntere en groenere toekomst voor de Koninklijke Belgische Handbalbond.

Voor meer informatie over het aanvraagproces en om uw digitale legitimatiekaart aan te vragen via https://form.jotform.com/241502126950347

 Belangrijke opmerking: houders van een fysieke legitimatiekaart voor onbepaalde tijd kunnen deze nog steeds gebruiken.

 Wij danken u voor uw begrip en medewerking bij deze verandering en kijken uit naar een succesvol seizoen 2024-2025 met u allen.

 Met sportieve groet,

 Jean-François Hannosset

Voorzitter

Koninklijke Belgische Handbalbond