Black Arrows Beginnen Kwalificatiecampagne Voor het WK Handbal Dames 2025

Wenen, 30 juli 2024 - Vandaag vond de loting voor de kwalificatie van het WK Handbal Dames 2025 plaats op het hoofdkantoor van de Europese Handbalfederatie (EHF) in Wenen. Tijdens de eerste fase zullen de Black Arrows deelnemen aan een driehoekstoernooi tegen Bosnië-Herzegovina en Kosovo, dat in het weekend van 26 en 27 oktober zal plaatsvinden.

De winnaar van dit toernooi kwalificeert zich voor de laatste play-off wedstrijd, waar een plek voor het WK Handbal Dames 2025 op het spel staat. Voor de Black Arrows is dit een bijzonder moment, aangezien het de eerste keer in 20 jaar is dat zij deelnemen aan een kwalificatietoernooi.

Bondscoach Clément Petit is optimistisch over de kansen van zijn team. "Allereerst wil ik mijn dank uitspreken aan de federatie voor hun werk dat het mogelijk heeft gemaakt om het vrouwenproject te realiseren en deel te nemen aan een officiële competitie. Ik wil hen ook bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld door mijn taken te verlengen. We kijken ernaar uit om de voorbereiding te beginnen met een waardevol en competitief team in aanloop naar de komende internationale weken."

Secretaris-Generaal Dries Boulet voegt toe: "België heeft het eerste recht om het toernooi te organiseren. We zullen er alles aan doen om dit te realiseren, maar we hebben extra steun nodig om dit project in België te verwezenlijken."

Meer details over het toernooi en de speeldata zullen in de komende weken bekend worden gemaakt. De Black Arrows roepen alle supporters op om het team aan te moedigen en te steunen op hun weg naar het WK Handbal Dames 2025.