Drie laureaten in de ‘week van de official’ : Jasper Ghoos

Drie laureaten in de ‘week van de official’

Scheidsrechters, je hebt ze van alle tijden en vanuit alle windstreken.

Tijdens de ‘week van de official’ wilden we drie personen in het bijzonder een bloemetje toewerpen voor al hun – vaak onopgemerkte – activiteiten en ze nog vele leuke dagen toewensen in de nabije of verre toekomst. Dit zijn de 3 “Official Persoonlijkheden” die binnen de VHV werden verkozen. Zij hebben uiteindelijk de Vlaamse titel over de hele Vlaamse sportwereld niet kunnen binnen halen, maar dat maakt hun verhaal niet minder mooi.

Maak vandaag kennis met :

Jasper Ghoos (Official Personality Little Champs U18)

“Ik ben 16 jaar en op school volg ik sport-wetenschappen.

Al zeven jaar speel ik handbal: meestal ben ik spelverdeler bij de J18, een samenwerkingsverband tussen Beringen en Tessenderlo. Ik doe ook al een tweetal jaren mee met de selectieploegen, die in Hasselt trainen en die ook België rondreizen om er toernooien te spelen.

Nadat ik examens had afgelegd omtrent de spelregels, ben ik ook al een drietal jaren scheidsrechter. Voorlopig heb ik geen vaste partner, maar het gaat wel goed. Als je zelf speelt, onderhoud je tegelijkertijd de kennis van de reglementen.

Mijn toekomstverwachtingen? Mijn best blijven doen om op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen handballen. En eigenlijk geldt compleet hetzelfde voor mijn doelstellingen als scheidsrechter.”

Tekst : Marcel Coppens