Drie laureaten in de ‘week van de official’ : Cedric Dupont

Scheidsrechters, je hebt ze van alle tijden en vanuit alle windstreken.

Tijdens de ‘week van de official’ wilden we drie personen in het bijzonder een bloemetje toewerpen voor al hun – vaak onopgemerkte – activiteiten en ze nog vele leuke dagen toewensen in de nabije of verre toekomst. Dit zijn de 3 “Official Persoonlijkheden” die binnen de VHV werden verkozen. Zij hebben uiteindelijk de Vlaamse titel over de hele Vlaamse sportwereld niet kunnen binnen halen, maar dat maakt hun verhaal niet minder mooi.

Maak vandaag kennis met :

Cedric Dupont (Official Personality Rising stars 18+)

“Ik ben 20 jaar, ik speel handbal bij Kreasa Houthalen, ik train er ook het ploegje JM14 en ik ben scheidsrechter.

Mijn partner als scheidsrechter is Robin Daniëls. We ontmoetten mekaar eigenlijk als tegenstanders op het terrein. Hij speelde bij Kortessem, maar is inmiddels gestopt met spelen. Toen we allebei begonnen als scheidsrechter, vonden we geen vaste partner en zo vormden we mettertijd een duo. Je moet het relativeren als je zou zeggen dat we al toprefs zijn, maar ik vind wel dat we al flinke vorderingen gemaakt hebben. Het klikt goed tussen ons, op vele momenten zijn er waarnemers bij onze wedstrijden, die ons een goede feed-back geven. Ik denk dat we op ongeveer 60% van onze matchen gevolgd worden. We zijn dan ook op korte tijd goed gegroeid en we fluiten al matchen in Liga 2.

Mijn ambities? Tot hiertoe komt het spelen op de eerste plaats, maar soms fluit ik ook nog één of twee matchen in hetzelfde weekeinde. Als scheidsrechter willen we best promoveren naar eerste nationale of naar de Super League. Als blijkt dat er meer in zit, willen we dat natuurlijk ook proberen, maar allicht zal dat dan zijn na mijn spelerscarrière.”

Tekst : Marcel Coppens