Drie laureaten in de ‘week van de official’ : Walter Janssens

Scheidsrechters, je hebt ze van alle tijden en vanuit alle windstreken.

Tijdens de ‘week van de official’ wilden we drie personen in het bijzonder een bloemetje toewerpen voor al hun – vaak onopgemerkte – activiteiten en ze nog vele leuke dagen toewensen in de nabije of verre toekomst. Dit zijn de 3 “Official Persoonlijkheden” die binnen de VHV werden verkozen. Zij hebben uiteindelijk de Vlaamse titel over de hele Vlaamse sportwereld niet kunnen binnen halen, maar dat maakt hun verhaal niet minder mooi.

Maak als laatste kennis met :

Walter Janssens (Official Personality Legends 50+)


“Ik ben al twaalf jaar met pensioen. Ik was vroeger leerkracht L.O.

Toen mijn vier zonen allemaal kozen voor het handballen (Elita Lebbeke, Dendermonde, Brabo Denderbelle…) heb ik mezelf ook in die sport gestort. Trainer, scheidsrechter, clubbestuurder, aanduider van de refs voor Liga 3 en Dames 1 in Oost-Vlaanderen. Aanvankelijk ook in Liga West, maar de afstanden waren dikwijls te groot, ik had niet altijd voeling met die mensen  en dus hebben we dat toch maar gesplitst. Nu loopt het wel vrij vlot en ik merk ook dat we meestal kunnen werken met gemotiveerde mensen.

Drie van mijn vier zonen werden ook scheidsrechter. Ik heb dan ook meer dan eens matchen geleid samen met een zoon. Alleen de jongste werd geen ref, die heeft zijn ambities bij het trainen gelegd.

Wat ik nog zou willen doen? Ik heb aan Patrick De Mot gevraagd om eens een mini-cursus te organiseren om te weten wat er precies van waarnemers verwacht wordt. En als dat gebeurd is, zou ik graag jonge scheidsrechters willen helpen en begeleiden als waarnemer. Want die hebben dat wel nodig.

Zelf blijf ik ook nog wel arbitreren, maar het is duidelijk dat één van mijn zonen een hoger niveau aan kan. En mijn verdere ambitie is me gewoon amuseren in en rond het handbal.”

Tekst : Marcel Coppens