G4S nieuwe partner van de KBHB/nationale ploeg

Beveiligingsfirma G4S uit Vilvoorde is de eerste nieuwe partner die de KBHB en de nationale mannenploeg mag verwelkomen. Bij G4S België werken op dit moment zo’n 6000 werknemers. Wereldwijd zijn dat er 611000 verspreid over 100 landen. Het internationaal hoofdkwartier is gelegen in Londen.

Geschiedenis

Van origine is G4S een Deens bedrijf. In België gaan de activiteiten in 1962 van start, onder impuls van Jørgen Philip Sorensen, de architect van de beveiligingssector zoals we die vandaag kennen. De oprichter voerde zelf gedurende enkele maanden de bewakingsopdrachten uit voor de eerste klanten van de groep. De firma breidde daarna snel uit en verzorgde naast bewaking ook het transport van waardevolle zaken en elektronische beveiliging.

Tegen het begin van de jaren 70 waren alle ingrediënten van een integrale dienstverlening op het vlak van beveiliging al aanwezig. In 1991 kocht Group 4 Securitas zijn belangrijkste concurrent op de Belgische markt, IMS (Intergarde Monitor Security), en consolideerde zo zijn positie van de nr. 1 op de beveiligingsmarkt in België.

In 2000 fuseren Group 4 Securitas en Falck waarna in 2003 de naar gewijzigd wordt naar Group 4 Falkck en de activiteiten geheroriënteerd worden. De groep versterkt hierbij haar aanbod voor particulieren en publieke instellingen en introduceert het concept safety binnen het geheel van haar producten- en dienstenlijn. Group 4 Falck wordt de specialist in de beveiliging van personen en goederen.

In juni 2004 fusioneert Group 4 Falck met Securicor. De nieuwe groep die hieruit ontstond kreeg een nieuwe merknaam, Group 4 Securicor, en is ondertussen actief in 108 landen met meer dan 500.000 personen tewerk gesteld.

Vanf 1 januari 2009 gaat Group 4 Securicor door het leven als G4S. Deze naamwijziging past in een herpositionering van het merk, zowel op lokaal als globaal vlak.

GS4 België

G4S specialiseert zich in het outsourcen van business processen rond security- en safety. De rode draad binnen onze activiteiten is het bieden van bescherming: bescherming van personen, bescherming van goederen, bescherming van een gemeenschap of maatschappij. Lokale verankering is zeer belangrijk voor ons en openheid en betrokkenheid naar lokale organisaties, de buurt en andere stakeholders is iets waar we veel aandacht aan besteden.

Na de aanslagen van maart 2016 nam de vraag ivm beveiliging toe en werden er 750 mensen aangeworven. G4S is steeds op zoek naar nieuwe en bekwame mensen. Voelt u zich geroepen? Neem dan contact op met G4 via recruitment@be.g4s.com

Dankzij G4S kan elk bedrijf zich focussen op zijn kernactiviteiten.

G4S en handbal

“Bij G4S wordt teamspirit hoog in het vaandel gedragen” zegt Bart Verbeeck, sales director. “Dat is in het handbal niet anders. Af en toe kan je met een individuele klasse het verschil maken maar het is steeds de ploeg die centraal staat. Diversiteit en de mogelijkheid om in een team je talenten te ontplooien is een tweede raakvlak dat we met het handbal hebben. De slogan van voorzitter Piet Moons ‘samenwerken werkt’ is ook op G4S van toepassing. Onze mensen gaan individueel de baan op maar werken net zo vaak in team. Sinds de aanslagen in België beveiligen we meer dan vroeger  sportmanifestaties. Vanaf nu gaan we ook samenwerken met het handbal. Ik ben trots op ons partnership dat we zijn aangegaan met de KBHB.”

“Ik ben verheugd om met G4S samen te werken” zegt Piet Moons, voorzitter van de KBHB. “Veiligheid is voor ons zeer belangrijk. We willen onze fans in de beste omstandigheden ontvangen. Veiligheid is daarbij onontbeerlijk. G4S zal tijdens de campagne van de Red Wolves alsook tijdens de Beker van België instaan voor de veiligheid. Ik ben blij om hen als partner te verwelkomen.”

G4S staat in voor de veiligheid tijdens de interland België – Frankrijk van 6 november in de Country Hall van Luik.

Handtassen en rugzakken zijn NIET toegelaten.