Sols Concepts nieuwe partner van KBHB en Red Wolves

In de reeks nieuwe partners van de KBHB en Red Wolves stellen we vandaag Sols Concepts voor. Sols Concepts is gespecialiseerd in de aanleg en renovatie van betonvloeren en bodembewerking. Sols Concepts werkt met drie merken: Emotion Pierres, Passion Béton en Tradition Granito.

François Boudlet is de stichter van Sols Concepts. Deze sympathieke ondernemer heeft een verleden in het handbal. “Op mijn elfde zette ik bij Moeskroen mijn eerste stappen in het handbal” herinnert François Boudlet zich. “Ik was jong, vol dynamiek en passie en omdat ik niet kon kiezen tussen voetbal en handbal combineerde ik beide sporten. Na afloop van de seizoen koos ik voluit voor het handbal. Ik speelde er niet alleen, vanaf mijn 14e begon ik met het trainen van de welpen. Ik groeide mee met het team en bleef ook nadien coach. Mijn inzet en enthousiasme was ook de clubverantwoordelijken niet ontgaan en dus trad ik toe tot het clubbestuur. Als prille twintiger viel de combinatie studeren en handbal niet echt mee en toen ik op mijn 22e een schouderblessure opliep zat mijn actieve handbalcarrière er op.”

De schouderblessure zorgde voor een sportief afscheid maar François Boudlet bleef altijd voeling houden met de club en de sport. “Enkele jaren geleden beleefde Moeskroen een moeilijke periode en werd er één jaar zelfs niet gespeeld. Twee jaar geleden nam de club een nieuwe start. Ik zit niet meer in het bestuur maar sta hen wel met raad en daad bij. Ik ben partner, ik geef advies en af en toe ook een rondje (lacht). Handbal is en blijft een passie. Ik wil de club steunen maar zonder het nemen van enige verantwoordelijkheid.”

Sinds kort is Sols Concepts partner van de KBHB en de Red Wolves. “Begin 2016 nodigde toenmalig nationaal voorzitter Filip Soetaert mij uit om de wedstrijd België – Turkije mee te maken. Ondanks de nederlaag van de Red Wolves beleefde ik een fantastische avond en leerde ik enkele fijne mensen kennen. Ik ben contact blijven houden met commercieel manager Eric Dupain die mij net voor de zomervakantie een voorstel deed om partner van de Red Wolves te worden. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

“Er zijn vier redenen waarom Sols Concepts, ikzelf en mijn medezaakvoerder Olivier Desmet dit project steuen” besluit François Boudlet. “Ten eerste hou ik immens veel van het handbal. Ten tweede is er de vaderlandsliefde. Ik ben een échte Belg en hou zielsveel van dit land. De derde reden is dat het aanbod dat mij gedaan werd zeer interessant was en ten vierde, en dat heb ik pas tijdens de persconferentie gemerkt, is er een hele dynamiek ontstaan rond deze nationale ploeg. Het is een project op lange termijn en alles en iedereen die erbij betrokken is ademt en straalt ambitie uit. Dit werkt zo aanstekelijk dat ik nu de dagen aftel tot 6 november en de wedstrijd België – Frankrijk. De ambities van het project, maar ook de ambities van de sportieve staf en spelers matcht volledig met onze ambities. We zijn nu actief in Frankrijk en Wallonië maar willen ook graag in Vlaanderen gaan werken waardoor we op die manier écht Belg zijn.” 

www.solsconcepts.com

www.passionbeton.com

www.traditiongranito.com

www.emotionpierres.com