2 Limburgse scholen naar Wereldkampioenschap handbal

Vandaag begint in het Franse Rouen het 23e WK handbal voor scholen. België neemt deel met 2 scholen. De meisjes van het Don Bosco College van Hechtel en de jongens van KA2 Topsportschool Hasselt zijn geselecteerd voor het ISF Wereldkampioenschap handbal voor scholen in Frankrijk.

Bij de meisjes nemen 21 landen deel. België is ingedeeld in Group C samen met Slovenië, Kroatië, Bulgarije, Tunesië en Qatar. De jongens zijn ingedeeld in een groep met Duitsland, Tsjechië, Israël en Cyprus. De eerste wedstrijd is zaterdag om 10u30 tegen Cyprus. Zondag volgen Duitsland en Tsjechië en dan maandag Israël.

Jelle Tack, zoon van Tongeren voorzitter Luc Tack en broer van Joris Tack, is coach van de jongens. ‘Mijn ambitie is om de talentvolle jongeren die bij ons op school zitten zo veel als mogelijk ervaring te laten opdoen. Ze mogen genieten van een onvergetelijke ervaring en ik hoop dat ze stelen met hun ogen. De tegenstanders zijn niet van de poes. Sommige van hen gaan binnenkort zelfs te zien zijn in de Champions League. Ik mik op de 3e of 4e plaats in de groep zodat we nadien kunnen spelen voor plaats 9 tot 16. Los van het resultaat hoop ik dat we echt kunnen groeien in het tornooi en met veel ervaring terug naar Hasselt kunnen gaan.’

Meer info over het WK kan je vinden op deze twee links:

http://www.isfsports.org/sport/handball/next-event/
isfhandball2016.spip.ac-rouen.fr/
Twitter @isfsports
Facebook ISF