Black Arrows winnen oefeninterland tegen Verenigde Staten

De Black Arrows, de nationale dameshandbalploeg, heeft zondagnamiddag in een vriendschappelijke interland de Verenigde Staten verslagen met 29 – 32. Halfweg was het 11 – 12 in het voordeel van de Belgen. Dinsdagavond spelen de Black Arrows een tweede oefenduel tegen de Verenigde Staten.

Nadat het team van bondscoach Laurent Worm begin deze maand Luxemburg versloeg waren de Belgische meisjes vandaag ook een maatje te groot voor de Verenigde Staten. “De eerste helft was zeer spannend. We zijn met het kleinste verschil gaan rusten” zegt bondscoach Laurent Worm. “In de tweede helft hadden we op een bepaald moment een voorsprong van 7 goals. De Amerikaanse meisjes hebben dan wat risico in hun spel gelegd en speelden een tijd met 7 veldspelers, zonder doelvrouw. Dat was een bijzonder interessante situatie want onze meisjes wisten niet meteen hoe ze daarop moesten reageren. Uiteindelijk hebben we stand gehouden en de wedstrijd weten te winnen. Daar ben ik blij om maar dat wil niet zeggen dat we daarom tevreden moeten zijn. Deze wedstrijd was een volgende stap in ons ontwikkelingsproces. Ik stel vast dat er nog ruimte voor verbetering is, zowel defensief als offensief. Vooral defensief zijn we nog zoekende. De reden daarvoor is dat we niet genoeg wedstrijden op de teller hebben en er dus geen automatismen zijn. We scoren vlot maar ook aanvallend hebben we nog wat werk en moeten we ons systeem verder ontwikkelen.”

Aanstaande dinsdag spelen de Black Arrows opnieuw tegen de Verenigde Staten. De wedstrijd wordt gespeeld in het Franse Haezebrouck en vangt aan om 20.30 u.