Europees avontuur Sasja is voorbij

Het Europese verhaal van Sasja is voorbij. In de kwartfinales van de Challenge Cup verloren de Antwerpenaars hun terugwedstrijd op bezoek bij Dukla Praag met 29 - 23. De heenwedstrijd eindigde vorige week op een 27 – 27 gelijkspel. Nadat de Tsjechen in de achtste finales Visé uitschakelden waren ze in de kwartfinales nu ook te sterk voor Sasja.

Coach Alex Jacobs had vooraf aangekondigd dat zijn team vrank en vrij zou spelen. Sasja hield woord, speelde goed mee en stond na 23 minuten op voorsprong, 8 – 10. Maar net als in de heenwedstrijd zorgden enkele individuele fouten ervoor Sasja de voorsprong uit handen moest geven en zelfs met een achterstand moest gaan rusten, 12-10. In de tweede helft bood Sasja nog moedig weerwerk maar de Tsjechen waren te sterk en zo eindigt het Europees verhaal van Sasja in de kwartfinales van de Challenge Cup.

“Eigenlijk moeten we met een voorsprong van 2 goals gaan rusten maar we geven het zelf weg waardoor we halfweg tegen een achterstand van 2 doelpunten aankijken” zegt coach Alex Jacobs. “Praag begon sterk aan de tweede helft en op het moment dat ze 4 doelpunten voorsprong hadden brak bij ons de veer. Dit Europees avontuur was een schitterende ervaring voor mijn ploeg. Ik hoop dat ze er echt iets van geleerd hebben en dat toepassen in onze competitie en volgend seizoen in de BENE-League.”