Fémina Visé gaat voluit voor bekerwinst

Zaterdag worden in de stedelijke sporthal Alverberg de finales van de Beker van België bij de vrouwen en bij de mannen gespeeld. Om 17u30 kijken Fémina Visé en Qubiq Achilles Bocholt elkaar in de ogen. Om 20u10 is het de tijd aan de heren. Verliezend bekerfinalist van vorig seizoen Callant Tongeren neemt het op tegen Sporting Nelo.

Een eerste van in totaal vier reportages

“Vanaf vandaag tot en met vrijdag bouwen we op naar de finales van de beker van België bij de vrouwen en bij de mannen” zegt communicatiemanager Eric Dupain. “In de aanloop van de finales ging ik bij elke ploeg op bezoek, deed ik interviews met de trainer en een speler of speelster. Uit de kaartenverkoop konden we al afleiden dat de beker leeft bij de fans maar nu heb ik ook kunnen vaststellen dat dit ook het geval is bij de trainers en speelsters. Zowel Fémina Visé, Qubiq Achilles Bocholt, Callant Tongeren en Sporting Nelo geloven in winst. Veel mooier dan dat kunnen we het ons niet wensen.”

“In de eerste reportage hebben we het over Fémina Visé” gaat Dupain verder. “Zij kunnen hun 13e cup pakken. Coach Delic gelooft in de kansen van zijn team, net als Sara Marteleur. Het kan zaterdag een hele speciale dag worden ten huize van Sara Marteleur en haar vriend Jeroen De Beule. Alletwee spelen ze de finale. Ofwel wordt er voluit gefeest ofwel moet de ene de andere troosten. Het geeft het hele verhaal nog een extra touch.”

The road tot he final

“Ik denk dat we veruit de moeilijkste weg naar de finale hebben gehad” zegt Edo Delic, coach van Fémina Visé. “In de achtste finales (in het filmpje zegt hij verkeerdelijk kwartfinales) zijn we in Hasselt gaan winnen om vervolgens in Antwerpen te gaan winnen. Met Bocholt wacht ons in de finale nog een sterke tegenstander. Maar als je de finale haalt mag je maar één ambitie hebben en dat is winnen. Dat is wat we willen doen. Enkele weken geleden hebben we Bocholt nog in de ogen gekeken. Details hebben toen het verschil gemaakt. Het is nu aan ons om sommige zaken te verbeteren. De hebben naast de finale van de play-offs gegrepen. We willen nu graag de beker winnen.” 

Beker laatste kans op prijs dit seizoen

“We hebben toch wel wat stress” zegt Sara Marteleur van Fémina Visé. “De beker is de enige kans die ons nog rest om dit seizoen in schoonheid af te sluiten. We gaan alles geven om die prijs te winnen. Bocholt is een sterke tegenstrever en de angst zit er toch wat in want we hebben de voorbije twee onderlinge duels telkens verloren al voeg ik er meteen aan toe dat het verschil heel klein was. Bocholt legt een foutloos parcours af in de play-offs. Wij zullen alles moeten geven om die match te winnen. Visé won al 12 keer de beker. De honger bij de groep en bij mezelf om de beker te winnen is bijzonder groot. Het unieke dit jaar is dat zowel Jeroen (De Beule – Callant Tongeren) en ikzelf de beker kunnen winnen. Ofwel is het een groot feest, ofwel moet de één de andere troosten ofwel moeten we in het slechtste geval elkaar troosten. In de aanloop van de wedstrijd zal er niet al te veel over gesproken worden omdat ik nogal een zenuwachtig type ben. Maar voor de wedstrijd zullen we elkaar zeker nog oppeppen.”

Ik ga mijn ploeg voluit steunen

“Uiteraard ga ik naar de wedstrijd kijken” zegt Kristien Leonaers. De speelster van Fémina Visé is sinds begin dit jaar out met een ernstige blessure die ze opliep tijdens een oefenwedstrijd van de nationale ploeg. “Het gaat een heel spannende wedstrijd worden. De voorbije twee wedstrijden waren dat ook. Bocholt won telkens zodat nu ook de druk bij hen gaat liggen. Het wordt razend spannend! Een bekerfinale is vaak onvoorspelbaar.”

Bezoek zeker de videorubriek op deze site en bekijk een afgewerkt stuk alsook de volledige interviews met Edo Delic, Sara Marteleur en Kristien Leonaers.