Callant Tongeren speelt 10e finale

In de opbouw naar de finales van de beker van België besteden we vandaag en morgen aandacht aan de heren. De eerste die aan de beurt komt is de thuisploeg, Callant Tongeren. Het team van Jos Schouterden speelt zaterdag zijn 10e finale, 5 keer ging de beker mee naar Tongeren (2004, 2005, 2008, 2009, 2011).

Voluit voor winst

“Het mooie en tegelijk ook speciale aan een finale is dat alles in één wedstrijd wordt beslist. Je bent met twee ploegen die de finale bereiken en de vorm van de dag beslist over winst en verliest” zegt Jos Schouterden, coach van Callant Tongeren. “Laten we een kat een kat noemen. In deze situatie ben je bijna gedwongen van te winnen. Iedereen vindt Neerpelt de underdog en daar zou het wel eens kunnen knijpen. Het mentale aspect is in deze dat we vast en zeker niet de fout mogen maken om Neerpelt te onderschatten. Onze ambitie is om die wedstrijd te winnen. Ik denk dat we onszelf dat verplicht zijn. Het zou een trieste nasmaak krijgen mochten wij daar niet in slagen. Dat is niet mijn manier van praten maar in de gegeven omstandigheden kunnen we bezwaarlijk zeggen dat het een fifty fifty situatie is. In deze zijn we onszelf verplicht te tonen wie we zijn.”

“Dit is de belangrijkste wedstrijd die we tot dusver dit seizoen gespeeld hebben” zegt Jeroen De Beule. “We hebben onze halve finale vrij overtuigend kunnen winnen maar de wedstrijden die we eerder speelden waren minder goed. Vorig jaar hebben we de titel gepakt maar ik merk dat de honger om een prijs te pakken groot is. We hebben een degelijk parcours afgelegd in de beker en snakken nu naar de oppergaai. De ambitie is winnen. We moeten er volledig voor gaan!”