Sporting Nelo wil 10e cup winnen

De vierde en laatste finalist die vandaag aan het woord komt is Sporting Nelo. De Noord-Limburgers hoopten op een ticket voor de BENE-League maar ze pakten net naast de kwalificatie. Bekerwinst moet die zure nasmaak doen verdwijnen. ‘Met 500 voor de nr 10’ is de slogan van Sporting Nelo. De Noord-Limburgers wonnen de beker van België al 9 keer. Dat gebeurde in 1980, 1987, 1988, 1989, 1994, 1997, 2001, 2002 en 2006.

“Uiteraard hebben we een tactisch plan. We gaan één keer meer scoren dan Tongeren” glimlacht Bujar Qerimi. Het is duidelijk, de coach van Sporting Neerpelt wil niet in zijn kaarten laten kijken. In de halve finales stuntte Sporting Nelo door Hubo Initia Hasselt uit te schakelen. De Hasselaren hadden de week voordien de BENE-League gewonnen. Zaterdag wil Qerimi opnieuw stunten. “De ambitie is om de beker te winnen. Voor de club is het belangrijk, zeker nadat we ons niet konden plaatsen voor de BENE-League. We werken hier al een enkele weken naar toe. De jongens zijn er echt mee bezig maar ze moeten ook niet vergeten om te genieten. Spelen voor een volle zaal zal een motivatie op zich zijn. Wij kunnen voor de 10e keer de beker winnen en ik geloof in onze kansen al beseffen we ook dat ons een moeilijke taak wacht. Maar we hebben een sterke ploeg. Ik hoop en ik denk dat we zaterdagavond kunnen feesten.”

“Ik ben nu 22 , speel toch al 6 jaar op het hoogste niveau in België en ik heb nog nooit eerder voor een prijs kunnen spelen” zegt Serge Spooren. “Het wordt mijn eerste finale en het is meteen een mooie affiche. Op onze doelman David Polfliet na heeft niemand van de spelersgroep ooit een prijs gepakt of voor een prijs gespeeld. Op dat vlak is Tongeren favoriet.

De club verdient de dubbel dubbel zoals ze het zo mooi zeggen. Ze wonnen al 10 titels nu moet daar ook een 10e beker bij. Met het oog op de toekomst is het zeker noodzakelijk om nog eens een prijs te pakken.”