Red Wolves afgereisd naar Turkije

De Red Wolves zijn dinsdagochtend via Dusseldorf richting Turkije vertrokken waar ze morgen de eerste van in totaal twee barragewedstrijden spelen met als inzet een plaats een plaats in laatste groepsfase van het EK-kwalificatietornooi. Zaterdag volgt dan de terugwedstrijd in Luik. De bondscoach en zijn spelers hopen op een massale opkomst van de Belgische fans.

“Ik hoop dat de supporters in grote getalen komen opdagen want het zou wel eens een historische wedstrijd kunnen worden” zegt Yerime Sylla, bondscoach van de Red Wolves. “Het land heeft nood aan eendracht en betere, leukere momenten dan wat er zich de voorbije weken in België heeft afgespeeld. Toen ik in Frankrijk was heb ik veel gedacht aan wat er zich hier heeft afgespeeld en aan de getroffen families. We moeten nu met zijn allen naar de toekomst kijken, naar de mooie dingen in het leven. We moeten durven genieten en onze emoties tonen. Net zoals alle andere nationale ploegen heeft ook onze nationale ploeg daar een rol in te spelen. We moeten mensen doen genieten en de jongeren energie geven en alleen daarom moeten de mensen ons komen aanmoedigen.”

“Ik hoop dat de fans, en zeker die van Tongeren, zaterdag massaal naar de wedstrijd komen kijken. De afstand Tongeren Luik is niet zo groot” zegt Jeroen De Beule, speler van Callant Tongeren. “Afgelopen zaterdag hebben we voor een vol huis gespeeld en dat was geweldig. De match was al enkele weken op voorhand uitverkocht en misschien zijn er mensen op hun honger blijven zitten omdat ze geen ticket wisten te bemachtigen. Ik hoop dat zij zaterdag, samen met nog vele anderen, naar Luik komen om ons aan te moedigen zodat we daar opnieuw voor een vol huis kunnen spelen.”

“Het is de essentie van de nationale ploeg om mensen samen te brengen. We hebben de steun van de supporters echt nodig. Zij zijn heel belangrijk voor ons” zegt Thomas Cauwenberghs. “Wij gaan er alles aan doen om in Turkije een goed resultaat te behalen zodat we de mensen zaterdag tijdens onze thuiswedstrijd in de Countryhall in Luik een mooie finale kunnen aanbieden.”