Black Arrows Abroad

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen. 

Momenteel zijn er vijf Black Arrows die in het buitenland spelen: 

  • Nele Antonissen, Dalfsen (Nederland)
  • Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

Net zoals we dat vorig jaar hebben gedaan volgen we ook dit jaar de prestaties van onze dames in het buitenland. Na de feestperiode en de competitiestop zijn de dames opnieuw beginnen handballen. 

Zo speelde afgelopen weekend Nele Antonissen en haar club Dalfsen tegen Quintus, de tweede in de stand. “Na een snelle en  gelijk opgaande eerste helft gingen we de rust is met 13-16. De tweede helft zijn we kunnen terug komen tot 1 doelpunt maar door een paar doelkansen te missen konden we er niet overheen komen. Zo hadden we een eindstand van 26-30.”

Ploeggenote Clara Verschuuren werkt intussen hard aan de weg terug. In november liep Clara een zware knieblessure op die een abrupt eind aan haar seizoen maakte. “Ik ben al een tijdje bezig met de revalidatie. De eerste weken revalideerde ik 2u per dag. Daar is nu een uurtje bijgekomen.”

Maureen Racz en haar teamgenoten hebben de winterstop goed verteerd. Afgelopen zondag won Saint Grégoire Rennes Métropole HB met 22 - 28 op bezoek bij CJF Fleury-Loiret. Dankzij deze zege komt Rennes aan de leiding. In de stand heeft het team van Maureen Racz 1 punt voorsprong op eerste achtervolger Val d'Orge HB Féminin.

In de Bundesliga wordt de competitie dit weekend hervat. Munia Smits speelt met HSG Blomberg-Lippe aanstaande zaterdag tege TSV Bayer 04 Leverkusen.

In Frankrijk is het Metz van zus Aaricia Smits ook nog niet aan de competitie begonnen.