FINAL4: Achilles Bocholt maakt favorietenrol waar tegen Green Park Aalsmeer

Achilles Bocholt heeft zich zaterdagnamiddag geplaatst voor de finale van de FINAL4 van de BENE-League. De Limburgers hadden in de eerste helft geen kind aan Green Park / Aalsmeer. Ruststand 18 – 7. In de tweede helft ging Achilles Bocholt even van het gas waarna het gecontroleerd de wedstrijd uitspeelde. Eindstand 35 – 28. In de finale van de FINAL4 neemt Achilles Bocholt het morgen op tegen de winnaar van de wedstrijd HC Visé – OCI Lions.

De Antwerpse Lotto Arena is dit weekend het strijdtoneel voor de ontknoping van de BENE-League, de grensoverschrijdende handbalcompetitie met 6 Belgische en 6 Nederlandse teams. De 4 beste teams in de eindstand ontmoeten elkaar dit weekend om uit te maken wie BENE-League kampioen 2018 – 2019 wordt.

In de eerste wedstrijd nam Achilles Bocholt het op tegen Green Park / Aalsmeer. De eerste minuten verliepen nerveus en werden er aan beide kanten veel technische fouten gemaakt en open kansen gemist. In het openingskwartier wist Bocholt doelman Clem Leroy zeer meermaals te onderscheiden met enkele prachtige reddingen. Het keeperswerk in combinatie met een solide dekking en een scherpe aanval zorgde ervoor dat Bocholt na 18 minuten een bonus had van 10 doelpunten: 14 – 4.

De ploeg van Bert Bouwer wist zich vooral verdedigend geen raad met de sterke opbouwrij van Bocholt. Serge Spooren, de topschutter van Achilles Bocholt, scoorde maar liefst 13 doelpunten. Door deze masterclass was er in de eerste helft geen sprake van een spannende wedstrijd en wisten de mannen van Bart Lenders te rusten met een 18-7 voorsprong.

In de tweede helft nam Bocholt even wat gas terug en kwam Aalsmeer langzaam maar zeker in de wedstrijd. Nadat Rob Jansen na acht minuten in de tweede helft voor zijn vierde goal tekende was de stand 20-9 in het voordeel van Bocholt. Door technische fouten aan de kant van Bocholt wist Aalsmeer drie goals op een rij te maken en milderde het tot 22-14.

Halverwege de tweede helft kwam Aalsmeer terug bij een stand van 25-19 en begon het Aalsmeerse publiek te geloven in een stunt. Maar dat was buiten Serge Spooren en Wout Winters gerekend. Onder impuls van dit duo diepte Achilles Bocholt de kloof uit tot 30 – 23. Niet veel later is er opschudding wanneer Brecht Wertelaars tegen een rode kaart aankijkt wanneer hij Tim Bottinga in het gezicht raakt. De ploeg van Bart Lenders lijkt de concentratie enigszins kwijt te raken wanneer Green Park Aalsmeer tweemaal op een leeg doel weet te scoren en met een paar minuten voor tijd de tussenstand 31 – 27 wordt.

Maar de tijd is te kort om Achilles Bocholt écht te bedreigen en zo eindigt de wedstrijd op 35 – 28. Achilles Bocholt plaatst zich voor het derde jaar op rij voor de finale van de FINAL4. De voorbije twee edities wonnen de Limburgers.  Green Park / Aalsmeer moet zijn wonden likken en zich opmaken voor de kleine finale op zondagnamiddag.