Izegem kampioen in Liga 1

Afgelopen weekend ging HBC Izegem winnen op bezoek bij Apolloon Kortrijk. Het was niet zomaar een overwinning, wel eentje die HBC Izegem de titel oplevert waardoor ze promoveren naar tweede nationale.

“Het was een wedstrijd met veel spanning en emotie” blikt Wim Vandewalle, voorzitter van HBC Izegem terug. “In een bomvolle zaal werd het een echt spektakelstuk. Dit was geen wedstrijd voor hartlijders. Izegem begon sterk en liep uit tot 5 – 10. Bij een 9 – 12 stand halfweg dachten velen dat de wedstrijd reeds gespeeld was. Maar dat was buiten het jonge Kortrijk gerekend want in de tweede helft namen zij over en liepen uit tot 19 – 17. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd hebben wij ons dan herpakt en liepen uit tot 20 – 23. Kortrijk scoorde nog 1 keer, de titel was binnen. Het was het begin van een emotionele rollercoaster zowel bij spelers staf als bestuur. Voor mij was het een emotioneel moment. Er was de vreugde om de titel, mijn eerste titel als voorzitter. Maar ik moest ook denken aan Filip Motte, onze vorige voorzitter en mijn schoonbroer, die vorig jaar overleed. Deze titel is voor hem. Volgend jaar spelen we terug in tweede klasse. De ambitie is om een rustig seizoen te draaien en af en toe voor een positieve sportieve uitschieter te zorgen. Onze ploeg beschikt over de nodige kwaliteiten maar er komen sowieso ook nog enkele spelers bij om het geheel te versterken.”

“Apolloon Kortrijk heeft het beste van zichzelf gegeven” zegt voorzitter Karl Laverge. “Ik ben fier hoe iedereen binnen de club zijn best gedaan heeft om van deze wedstrijd een feest te maken. Organisatorisch was het een hele klus maar we hebben toch iets neergezet. Sportief hebben we er een spannende wedstrijd van gemaakt maar we zijn er helaas niet in geslaagd om die te winnen.  Voor het seizoen hadden we een bepaalde ambitie. Wat de spelers en sportieve staf dit seizoen gepresteerd hebben overtreft alle verwachtingen. Dat motiveert ons om er volgend seizoen dubbel zo hard tegen aan te gaan zodat we opnieuw kunnen mee bikkelen voor de titel.”