Achilles Bocholt wint zinderende finale

Achilles Bocholt heeft voor de vierde keer in het clubbestaan de Beker van België gewonnen. Bocholt wou snel komaf maken met Sporting Nelo en liep in geen tijd uit tot 10 – 4. Nelo toonde mentale weerbaarheid en verkleinde de kloof aan de rust tot twee goals: 14 – 12. In een waanzinnige tweede helft die bol stond van emoties beet Nelo zich in de wedstrijd vast, kwam langszij en nam bij een 24 – 25 stand de leiding. Goed anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd kreeg David Denert dé kans om de beker naar Nelo te halen maar hij kon de strafworp niet omzetten. Bocholt counterde en sleepte verlengingen uit de brand: 27 – 27. In de dubbele verlenging van vijf minuten nam Bocholt meteen het voortouw en trok het de match naar zich toe. Uiteindelijk haalde Achilles Bocholt het met 36 – 32.

Achilles Bocholt begint aan een verschroeiend tempo aan de wedstrijd. In geen tijd is het 5 – 1 in het voordeel van Achilles Bocholt. Na een goeie tien minuten zorgt Winters bij een 10 – 4 stand voor een kloof van zes goals en lijkt het erop dat de finale gespeeld is.  Maar dat is buiten de Neerpeltse waard gerekend. Na 20 minuten begint Sporting Nelo bij een 11 – 7 en geruggesteund door een enthousiast rood-wit leger, aan een opmars. Tasevski verkleint de kloof tot twee goals, 13 – 11. Beide ploegen scoren voor de rust elk nog één keer en zoeken, met een 14 – 12 stand in het voordeel van Achilles Bocholt, de kleedkamers op.

Kooyman scoort in de tweede helft meteen voor Bocholt en diept de kloof uit tot drie goals. Nelo blijft aardig weerwerk bieden maar kan niet voorkomen dat Wertelaers in minuut dertien er 22 – 17 van maakt. Tasevski en Schroeder verkleinen de kloof tot 23 – 21 en dankzij twee goals van Vansloot wordt het 23 – 23. Het rood-witte legioen uit Neerpelt zingt, danst en springt dat het geen naam heeft. De vreugde kan niet op wanneer Tasevski niet veel later zijn team voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong brengt: 24 – 25. Nelo doelman Van Leeuwen ranselt intussen de ene bal na de andere uit zijn kooi. Goed anderhalve minuut voor het einde van de partij mag David Denert een strafworp nemen en kan hij de wedstrijd beslissen … maar hij mist. Bocholt countert een Kooyman jaagt de 27 – 27 tegen de netten.

Na een korte rustpauze beginnen beide teams aan de verlengingen. Meijer en Damian Kedziora trekken daarin al snel het laken naar zich toe: 29 – 27. Sporting Nelo krijgt de kloof in de eerste verlenging niet meer gedicht. We wisselen van kamp bij een 31 – 29 stand. Wertelaers en opnieuw Damian Kedziora zorgen al snel voor 33 – 30. Met de moet der wanhoop rechten de spelers van Nelo nog één keer de rug maar het mag niet baten. Na een zinderende finale tussen twee buren elk voorzien van een geweldig supporterslegioen legt Kooyman de 36 – 32 eindstand vast en wint Achilles Bocholt na de BENE-League met de Beker van België hun tweede prijs van het seizoen.