Handbal Sint-Truiden neemt optie op derde opeenvolgende titel

Handbal Sint-Truiden heeft zondagavond voor eigen volk met overtuiging de eerste finale gewonnen in de eindfase van de competitie bij de dames in eerste nationale. Sint-Truiden versloeg Achilles Bocholt met 27 – 20. Halfweg de wedstrijd was het 14 – 10 in het voordeel van de thuisploeg. De tweede finale wordt aanstaande zaterdag in Bocholt gespeeld. Achilles Bocholt moet die winnen om hun kansen op een eerste titel gaaf te houden. Bij winst van Sint-Truiden is het voor de derde keer op rij landskampioen bij de dames in eerste nationale.

Sint-Truiden, dat eerder dit seizoen al de Beker van België won, begon furieus aan de wedstrijd al duurde het een hele poos vooraleer de Truiense dames een gaatje in de Bocholtse defensie vonden. Na 2:30 opende Sint-Truiden de score. Het was de voorbode van een dolle acht minuten waarin Sint-Truiden nu wel vlot de weg naar doel vond. Na 10 minuten was het 7 – 1 voor het team van Jo Delpire. In een felle wedstrijd verloor Achilles Bocholt nog voor de rust sterkhouder Edel Robyns na een rode kaart. Halfweg de wedstrijd wist een aandringend Bocholt de kloof te verkleinen tot vier goals: 14 – 10.

In de tweede helft diepte Sint-Truiden de kloof meteen uit. Halfweg de tweede periode was het verschil opnieuw zes goals: 20 – 14. Estelle Ghijsens werd bij Sint-Truiden nog uitgesloten maar dat kon de pret voor de thuisploeg niet bederven. Sint-Truiden wint de eerste finale bij de dames met overwicht. Eindstand 27 – 20.