Atomix Haacht kampioen Liga 1 – dames

De dames van Atomix Haacht zijn kampioen in Liga 1. Na een haast vlekkeloze prestatie in de reguliere competitie, enkel één nederlaag, legde het team van Kristof Briers een perfect parcours af in de play-offs. De bekroning volgde één speeldag voor het einde. De zege op bezoek bij Groot-Bijgaarden gaf Atomix Haacht zekerheid over de titel. 

Atomix Haacht degradeerde vorig jaar uit tweede nationale waar er een felbevochten strijd geleverd werd. “Als we vorig jaar twee punten meer behaald zouden hebben zouden we in de middenmoot geëindigd zijn” zegt Kristof Briers, trainer van de dames van Atomix Haacht. “Het toont aan dat alles toen heel dicht bij elkaar lag. Toen we degradeerden heb ik veel tijd gestopt om te ontdekken hoe het mogelijk is dat een ploeg die 30% van de te verdienen punten scoort er toch in slaagt om te degraderen. De degradatie naar Liga zorgde ervoor dat we dit seizoen meteen tot titelfavoriet gebombardeerd werden. Op het einde van het seizoen kan je stellen dat we die favorietenrol waargemaakt hebben. We hebben één match met één punt verschil verloren. Behalve die kleine uitschuiver op bezoek bij Evergem wisten we al onze wedstrijden te winnen. De play-offs met Welta, Groot-Bijgaarden en Evergem waren van een goed niveau. De zege op bezoek bij Groot-Bijgaarden op de voorlaatste speeldag gaf zekerheid over de titel. Eén week later hebben we voor eigen volk een galamatch mogen spelen. Er was veel volk, de dames werden gehuldigd en achteraf hebben we een feestje gebouwd.” 

Na één jaar afwezigheid promoveert Atomix Haacht terug naar tweede nationale. “We hebben heel veel goesting, zijn zeer gemotiveerd maar we beseffen ook dat onze ploeg nog versterkt moet worden” aldus Kristof Briers. “Het is niet de bedoeling om een liftploeg te worden om zo het ene jaar de titel te pakken om het jaar daarop opnieuw te degraderen. De zoektocht naar versterking is volop bezig. Graag zou ik drie versterkingen erbij willen waarvan één echte leidster."

Foto met dank aan Atomix Haacht