Hoogspanning in Bocholt

Zaterdagavond wordt in sportcomplex De Damburg de tweede titelfinale bij de dames gespeeld. In de eerste finale was Sint-Truiden te sterk en versloeg het Achilles Bocholt met 27 – 20. Bocholt is vastbesloten om morgen te winnen en een derde finale uit de brand te slepen. Bij Sint-Truiden is men overtuigd dat het morgenavond een derde opeenvolgende titel wint. 

Sint-Truiden begon zondag op een verschroeiende manier aan de start. Na tien minuten keken de bezoekers uit Bocholt al tegen een 7 – 1 achterstand aan. “We zijn slecht aan de match begonnen, waren niet gefocust en hebben de ganse wedstrijd achter de feiten aangelopen. Iedereen was het erover eens dat het niveau niet goed was” zegt Edel Robyns. “Maandag hebben we een goed gesprek gehad. De focus ligt nu op morgen. We willen winnen en er een derde finale uithalen. We weten dat we het kunnen. De eerste opdracht is om samen te verdedigen. Eens de verdediging goed staat kunnen we hen afhouden, zelf aanvallen en proberen onze kansen af te maken. We leven met vertrouwen naar de match van morgen toe. Vooraleer ik volgend seizoen terug naar Hasselt trek wil ik de twee fantastische seizoenen bij Bocholt afsluiten met de titel. Het zou de kers op de taart zijn.” 

De zege van afgelopen weekend zorgde voor een boost van vertrouwen in Sint-Truiden waar ze na de Beker van België voor het tweede jaar op rij de dubbel kunnen pakken. Bij winst zaterdagavond winnen de Truienaren hun derde titel op rij. "Vorige week hebben we Bocholt meteen bij de keel gegrepen. Uiteindelijk winnen we verdiend de wedstrijd met zeven doelpunten verschil" zegt Karen Macours. “We hebben een goed gevoel voor morgen maar we weten dat we nog nergens staan. We hebben één wedstrijd gewonnen maar als we de twee volgende verliezen blijven we achter met lege handen. We moeten de wedstrijd aanvatten alsof de totaalstand nul nul is. Of we nu uit of thuis spelen, we moeten gewoon in onszelf geloven. Beide ploegen hebben veel fans. Het wordt sowieso een leuke wedstrijd met veel beleving en op het einde misschien een prijs. Daar hopen we op en daar gaan we ook voor. Twee wedstrijden zijn voldoende.”