Uilenspiegel kampioen dames tweede nationale

Uilenspiegel Wilrijk HV versloeg op de voorlaatste speeldag van de competitie thuis Sprimont met 34 – 23. Een zege die de Antwerpse dames de titel opleverde én de daaraan verbonden promotie naar eerste nationale. Uilenspiegel gaf de titel nog wat extra glans door op de slotspeeldag nog één keer alles uit de kast te halen en met overtuigende 30 – 47 cijfers te gaan winnen bij Entente du Centre. 

Uitzinnige taferelen na afloop van de partij Uilenspiegel – Sprimont. De dames, staf en het talrijk opgekomen publiek vielen elkaar in de armen en konden hun vreugde niet op. Enkele weken later kijkt coach Aydin Tekin met heel veel plezier terug op dat moment. “Het was fantastisch. Na vorig seizoen had ik gehoopt dat op termijn de titel zouden kunnen pakken. Maar dat het zo snel zou gaan had ook ik niet verwacht. De speelsters hebben veel plezier gemaakt én hard gewerkt. Ze hebben zich sneller ontwikkeld dan verwacht. Mijn ploeg is een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar.”

 

“De kracht van de ploeg is het collectief. Ze vormen niet alleen op het veld maar ook daarnaast een geheel. De meisjes kennen elkaar ook al jaren en zijn samen gegroeid. De twee ervaren speelsters die van Rhino zijn overgekomen werden zeer snel in de groep geïntegreerd. Het plaatje klopt gewoon en het goede nieuws is dat de speelsters nog niet op de top van hun kunnen zijn” aldus Aydin Tekin

Verbonden aan de titel is de promotie. De dames Uilenspiegel Wilrijk HV spelen volgend jaar in eerste nationale. “Ik weet wat mijn ploeg kan én ik weet dat ze nog groeimarge hebben. Ze willen ook trainen. Wanneer je met een gemotiveerde groep kan werken is dat een luxe voor een trainer. Maar ik weet ook dat de stap naar eerste nationale groot is net zozeer ik weet dat je die stap kan verkleinen door hard te werken. Cadeaus gaan we niet krijgen, zoveel is duidelijk. Maar het wil niet zeggen dat wie promoveert naar hoogste afdeling meteen ook een returnticket naar lagere afdeling op zak heeft zoals de voorbije jaren is gebleken. Het verschil in ervaring speelt mee. In eerste afdeling heb je speelsters tot 30 jaar daar waar mijn speelsters veelal nog geen 20 jaar zijn. Na afloop van dit seizoen zijn er in elke club speelsters die afhaken en/of speelsters die verhuizen. Ik heb vertrouwen in mijn ploeg en wil bewijzen dat je door hard werken met een ploeg uit eigen jeugd ook iets kan bereiken. Dat is een mooie uitdaging voor mij als coach als voor mijn speelsters. We gaan het samen tot een goed einde proberen brengen.”

Foto's met dank aan Alain Decamps