Belle beslist over titel

Aanstaande zaterdag nemen Achilles Bocholt en Handbal Sint-Truiden het in de derde play-off finale bij de dames opnieuw tegen elkaar op. Na twee finales is de stand 1 – 1. Een belle beslist over de titel. Wordt het de eerste titel ooit voor de dames van Achilles Bocholt of wint Sint-Truiden zijn derde titel op rij? Het antwoord volgt zaterdagavond. 

Het belooft een spannende zaterdagavond te worden in de Bocholtse Damburg. Sint-Truiden won twee weken geleden met overtuiging de eerste finale. Vorige week zaterdag leek halfweg de wedstrijd niets een derde opeenvolgde titel voor Sint-Truiden in de weg te staan tot de dames van Achilles Bocholt aan een indrukwekkende remonte begonnen en Sint-Truiden de ene speelster na de andere zag uitvallen met blessures. Bocholt sleepte verlengingen uit de brand. In de extra tijd nam Edel Robyns haar ploeg op sleeptouw. En zo is het dus na twee finales 1 – 1 en moet een belle de beslissing brengen. 

“Ondanks dat velen het niet meer zagen zitten was de hoop bij mij halfweg de wedstrijd nog niet weg” zegt doelvrouw Jilly Achten (Achilles Bocholt) die zaterdag haar laatste wedstrijd speelt. “We hebben dit jaar al vaker wedstrijden met twee gezichten gespeeld. Bij aanvang van een wedstrijd tonen wij soms teveel ontzag voor de tegenstrever terwijl het enige wat wij moeten doen is om samen die wedstrijd te spelen. Wij hebben precies die druk nodig om te presteren wanneer het moet. Zaterdag moest het in die tweede helft en zijn we erin geslaagd om die wedstrijd alsnog te winnen. Zaterdag willen we dat opnieuw doen. We gaan winnen. We hebben er allemaal zin in, zitten in een positieve sfeer en gaan gewoon door. We gaan ze pakken. Voor mij kan het mijn eerste en mijn laatste titel zijn. Na zaterdag zet ik een punt achter mijn carrière.” 

Bij Sint-Truiden kwam de nederlaag hard aan, mede door het feit dat enkele speelsters geblesseerd uitvielen. Estelle Ghijsens (knie), Gilke Lamotte (neusbreuk) en Betti Budai (lies) liggen samen met Sara Marteleur (schouder) in de lappenmand. Een einde in mineur voor aanvoerster Sara Marteleur. “Hoe ik het mij herinner is dat we naar een bal zijn gedoken en dat er iemand op mij is gevallen. Ik sukkel al drie jaar met mijn schouder. De laatste maanden ging het beter maar nu is het voor even over en uit. Onderzoek bracht aan het licht dat er een breukje en een scheurtje in het labrum. Het jammere is dat ik op niemand boos kan zijn. Het was zaterdag een rollercoaster van emoties. Alles verliep volgens plan en halfweg de wedstrijd hadden we een voorsprong van zeven goals. Na 10 minuten verloren we Betti Budai en iets later moest Estelle Ghijsens naar de kant. In de tweede helft moet ook Gilke Lamotte naar de kant net als ik. Bocholt was sterk maar zonder de blessures van vier basispionnen kan Bocholt nooit op gelijke hoogte komen. We kunnen er nog veel over praten maar het is hoe het is. Wij gaan gewoon verder en proberen en zaterdag het beste van maken. Ik ga onze jonge ploeg daar voluit in steunen. Het is 1 – 1 en het kan nog. Dit is zoals een bekerfinale. Daar zijn ook al gekke dingen gebeurd. We hebben een goed team en als ze alles geven kunnen ze met opgeheven hoofd het veld afwandelen, hoe die match ook eindigt.”