Achilles Bocholt wint eerste titel bij de dames

Achilles Bocholt heeft zicht zaterdag in de vooravond tot landskampioen bij de dames gekroond. Bocholt had in de derde en beslissende finale geen kind aan Sint-Truiden, de landskampioen van de voorbije twee seizoenen. Halfweg de partij was het 17 – 5 in het voordeel van Achilles Bocholt. Sint-Truiden had in laatste instantie de geblesseerde spelers Marteleur en Ghijsens klaargestoomd voor de belle maar ook zij konden de 35 – 19 nederlaag niet voorkomen. Voor Achilles Bocholt is het de eerste titel ooit bij de dames. 

Verrassing van formaat bij aanvang van de wedstrijd. De geblesseerden Sara Marteleur (schouder) en Estelle Ghijsens (knie) werden ter elfder uren klaargestoomd voor de alles beslissende finale. Charlotte Castermans opent voor Handbal Sint-Truiden na 47 sec de score, 0 -1.  Macours zorgt niet veel later voor de 0 – 2 waarna Sam Robyns de eerste voor Achilles Bocholt scoort, 1 – 2. Welters zorgt voor de 2 – 2. Het is het begin van een zinderende finale. Via drie goals van Edel Robyns en eentje van Kim Janssen loopt Bocholt iets over halfweg de eerste helft uit tot 7 – 3. Sint-Truiden doet wat het kan maar de thuisploeg staat bijzonder sterk te handballen. Na 27 minuten heeft Achilles Bocholt bij 17 – 5 een bonus van 12 doelpunten. 17 – 5 is ook meteen de ruststand. 

Sint-Truiden staat in de tweede helft voor een aartsmoeilijke opdracht. Sara Marteleur scoort in het begin van de tweede periode haar eerste goal van de partij maar tegen de geoliede machine van Mathijs Woolderink is de kampioen van de voorbije twee seizoenen niet opgewassen. Na acht minuten is de kloof opgelopen tot 16 goals (23 – 7). Een moedig Sint-Truiden doet wat het kan maar dat is niet genoeg om Achilles Bocholt van hun eerste titel te houden. Achilles Bocholt wint de belle met 35 – 19 en pakt voor het eerst in het clubbestaan de landstitel bij de dames.