Elita Lebbeke kampioen Liga 2

In Liga 2 ging dit seizoen de titel naar Elita Lebbeke. De ploeg van Frankie Dierick won zeventien van de tweeëntwintig wedstrijden, speelde twee keer gelijk en verloor drie keer. Met een totaal van 36 punten behaalden ze 9 punten meer dan eerste achtervolgers HBC Dendermonde en Apolloon Kortrijk die met een gelijk aantal punten respectievelijk als tweede en derde eindigden. 

Elita Lebbeke heeft in Liga 2 niet tot het einde van de competitie hoeven te wachten om kampioen te spelen. “Als je drie wedstrijden voor het einde van het kampioenschap de titel pakt dan denk ik te mogen stellen dat je de verdiende kampioen bent” zegt trainer Frankie Dierick. “Voor het seizoen was de titel geen doel op zich. Dat werd het pas halfweg de competitie toen we al een hele tijd bovenaan meedraaiden. Eens die ambitie uitgesproken zijn we niet anders gaan spelen maar je voelde toch af en toe dat de druk toenam. Gaandeweg hebben we ook enkele jeugdspelers de kans gegeven om te proeven van het werk bij de eerste ploeg in Liga 2. Zij hebben ook hun verdienste in deze titel.” 

Vriendschap speelt een belangrijke rol in het team van Dierick. “Een heel belangrijke rol. De jongens spelen al lang samen en beleven veel plezier. Daarnaast groeide gaandeweg een gezonde ambitie, goesting, drang om met deze vriendengroep kampioen te spelen. We zijn erin gelukt en hebben dat goed gevierd. Meer dan één keer zelfs omdat we ook al een tijdje voor het einde van het seizoen zekerheid hadden over die titel.” 

Volgend jaar speelt Elita Lebbeke met deze ploeg opnieuw in Liga 2. “Om de eenvoudige reden dat er al een ploeg van ons in Liga 1 speelt” zegt de coach. “Met twee ploegen in één reeks kan niet. Geen nood, wij gaan volgend jaar proberen opnieuw bovenaan mee te draaien, de jeugd opnieuw een kans geven om zo op termijn te kunnen groeien in de club.”