Eerste play-off finale tussen Achilles Bocholt en HC Visé BM

Aanstaande zaterdag wordt de eerste play-off finale bij de heren gespeeld. HC Visé ontvangt thuis Achilles Bocholt dat eerder dit seizoen de BENE-League en de Beker van België won. Visé won nooit eerder een trofee. Achilles Bocholt jaagt op een tweede treble in drie jaar. De finale wordt gespeeld in een best of three. De return wordt op Hemelvaartsdag in Bocholt gespeeld. Een eventuele belle wordt op 1 juni eveneens in Bocholt gespeeld. 

HC Visé BM is bezig aan beste seizoen ooit. Het trainersduo Douven – Vanloo leidde hun team eerder dit jaar naar de finale van de FINAL4 in de BENE-League en deden nu hetzelfde voor wat betreft de ontknoping van het kampioenschap. Achilles Bocholt is het zwarte beest voor Visé. “Bocholt is het enige team dat we dit seizoen nog niet hebben kloppen. Niet thuis, op verplaatsing of in een finale. De stand in de onderlinge confrontaties is 6 – 0 zeg” zegt Yves Vancosen, aanvoerder van HC Visé BM. “Dit is het beste seizoen ooit van Visé. Het is alleen frustrerend om telkens als tweede te eindigen. De titel is de laatste kans op een prijs dit seizoen. Los van het resultaat denk ik dat we tevreden mogen zijn over ons seizoen. Feit is dat beide teams elkaar kennen en bijgevolg geen geheimen meer voor elkaar hebben. Misschien moeten we onze tactiek wat aanpassen om hen zo proberen te verrassen maar op zo’n korte periode je spelstijl aanpassen is moeilijk. Persoonlijk denk ik dat we minder aanvallende fouten moeten maken. Tegen een team als Bocholt betaal je die meteen cash. Het zal op details aankomen. Als we zaterdag een vol uur de focus kunnen houden, minder fouten maken en op een solide verdediging kunnen rekenen zijn er mogelijkheden.” 

In aanloop van de finale kan Achilles Bocholt een perfect rapport voorleggen. De Limburgers wonnen al hun wedstrijden en ambiëren een vierde opeenvolgde titel. "We zijn klaar voor de finale. We spelen met Bocholt al een volledig seizoen op heel hoog niveau. Sinds het begin van het seizoen hebben we slechts één verlieswedstrijd, thuis tegen Bevo, en twee puntendelingen gekend. Alle andere wedstrijden hebben we gewonnen. Ik denk wel te mogen stellen dat we klaar zijn voor de finale" zegt Serge Spooren, speler van Achilles Bocholt. "Bart Lenders heeft destijds de middelen gekregen om zijn droomploeg samen te stellen. Sinds ik drie jaar geleden naar Bocholt gekomen ben hebben we zeven van de acht prijzen gewonnen en kunnen we er acht op negen winnen. Dat is ongelofelijk. De sterkte van de ploeg is de consistentie. We hebben al jaren dezelfde trainer, de as van de ploeg is al jaren dezelfde en de spelers die ons, samen met de jeugd, vervoegen zijn goed. Dat maakt van ons misschien een machine die nog lang niet uitgebold is. De zenuwen zijn iets minder strak gespannen dan de voorbije jaren. Ons seizoen is al geslaagd maar we dromen van een tweede treble in drie jaar. Als ons dat lukt zijn we de enige ploeg die daar ooit in geslaagd is.”