Achilles Bocholt voor de belle, HC Visé BM voor de titel

De tweede play-off finale van aanstaande donderdag in donderdag wordt een hele belangrijke. Gaat HC Visé BM door op zijn elan en vieren ze hun allereerste prijs ooit of herpakt Achilles Bocholt zich en slepen ze een belle uit de brand. Het antwoord volgt op Hemelvaartsdag omstreeks 22.00 u. 

HC Visé BM toonde afgelopen zaterdag veel grinta en won met overtuiging de eerste play-off finale. “We beginnen goed aan de partij en plakten meteen een man op Bartosz Kedziora waardoor die niet in zijn spel raakte. Onze doelman Kevin Siraut speelde een zeer puike wedstrijd. Het grote verschil met de vorige wedstrijd was dat we minder technische fouten hebben gemaakt waardoor Bocholt minder kon counteren. Als ze dat toch een deden dan was daar onze sterke doelman om hen het scoren te beletten. We hebben Bocholt onder de 30 doelpunten gehouden en dat maken ze niet vaak mee. Slaag je daar als team in dan maak je kans om de wedstrijd te winnen” analyseert Korneel Douven, trainer van HC Visé BM. 

Voor Bocholt was het na de thuisnederlaag tegen Bevo in de BENE-League nog maar de tweede nederlaag dit seizoen. “We zijn het inderdaad niet gewoon om te verliezen” zegt Bart Lenders, trainer van Achilles Bocholt. “De timing is slecht maar we moeten hier goed mee om zien te gaan. Een goede ploeg met toppers die prijzen heeft gepakt moet groots zijn in de nederlaag en eruit leren. We krijgen nu donderdag al heel snel een nieuwe kans om terug ons niveau te halen. Daar ligt volgens mij de oorzaak van ons verlies: we haalden zelf ons niveau niet en hebben Visé laten doen wat ze wilden doen. We zijn in de tweede helft drie keer tot op één doelpunt gekomen en telkens krijgen we de kans om langszij te komen. Als we daar niet falen kunnen we de wedstrijd naar onze hand zetten en misschien erop en erover gaan. Maar dat lukte helaas niet. We hebben onszelf in de voet geschoten door op de belangrijke momenten zoveel missers te produceren.” 

Visé trekt donderdag met vertrouwen naar Bocholt. “Als je een titelfinale speelt en je hebt één zege dan lijkt het me logisch dat de ploeg er vol wil voor gaan. Maar Bocholt wil de triple pakken en wij willen onze eerste prijs pakken. Het lijkt me logisch dat mijn team gemotiveerd is om er donderdag vol voor te gaan. Als we hen weer aan het twijfelen kunnen brengen dan maak je opnieuw een kleine kans. Maar Bocholt blijft de favoriet. Het is ook aan ons hoe wij zullen omgaan met de stress. De titel willen pakken is één ding maar hem kunnen pakken in het hol van de leeuw is een andere zaak” zegt Korneel Douven. “Ik verwacht dat ze furieus zullen beginnen. Op zijn Bocholts, zoals ze al jaren spelen. Dan is het aan ons om we daarin proberen mee te gaan en te repliceren. We moeten ervoor zorgen dat ze geen voorsprong nemen. Toch zeker geen vijf goals want dan zijn ze vertrokken en dan wordt het heel moeilijk." 

Achilles Bocholt staat onder druk maar geniet van het thuisvoordeel en won de voorbije twee seizoenen de titel telkens na een belle. “Behalve Bocholt is er geen enkele andere ploeg erin geslaagd om te gaan winnen in Visé. Dat blijkt nu ook waarom. We staan voor de apotheose van het seizoen en dan moet je er staan. Wij kunnen dat ook wel. Ik weet niet of wij ooit zo slecht gespeeld hebben in een finale als vorige week zaterdag. We hebben dus heel wat marge én we hebben het thuisvoordeel” zegt Bart Lenders. “Nu is het aan ons om de handschoen op te nemen, de strijd te leveren die we moeten gaan leveren en proberen de 1 – 1 te maken. Dan wordt het extra spannend. Dan komt er een belle en gaat dat thuisvoordeel doorwegen. We moeten de rug rechten en nu laten zien waarom we voor de finale de favoriet waren.”