Bocholt sleept belle uit de brand

Achilles Bocholt heeft donderdagavond in een sfeervolle Damburg HC Visé BM verslagen met het kleinste verschil: 29 – 28. Bij de rust was de stand 15 – 13 in het voordeel van de thuisploeg. Achilles Bocholt en HC Visé BM maakten er een fantastische wedstrijd van die een rollercoaster van emoties veroorzaakte. Toen Visé enkele minuten voor tijd op voorsprong kwam deden ze een gooi naar de landstitel. Het was Wout Winters die Bocholt eerst langszij bracht en nadien de zege veilig stelde. Aanstaande zaterdag beslist een belle over de titel.

Beide teams beginnen met enorm veel inzet en grinta aan de partij. Het tempo ligt ontzettend hoog. Na 1:39 brengt Visé doelman Siraut redding op een schot van Bartosz Kedziora. Het eerste doelpunt valt na 2:53 aan de overkant. Adrien Cusumano brengt Visé op voorsprong, 0 – 1. In een gelijk opgaande eerste helft zijn beide ploegen elkaar waard. Behalve het mentale gaat het er fysiek vaak ook hevig aan toe. Bij 4 – 3 brengt Damian Kedziora Achilles Bocholt voor het eerst op voorsprong, 4 – 3. Bocholt slaat een kloofje maar Visé laat de thuisploeg niet al te ver uitlopen. Halfweg de eerste helft is het 8 – 5 voor Achilles Bocholt. Carvalhais brengt Visé na goed 22 minuten terug tot op één goal, 11 – 10. Achilles Bocholt komt nadien goed uit een dubbel ondertal situatie en loopt vervolgens opnieuw drie goals uit, 13 – 10.  Halfweg de partij moet Bocholt één goal inleveren. Beide teams zoeken met een 15 – 13 stand de kleedkamers op.

In het begin van de tweede helft brengt Danesi Visé met een strafworp tot op één doelpunt, 15 – 14. Niet veel later leidt Bartosz Kedziora balverlies. Carvailhais stormt alleen op doel maar mist de kans om Visé op gelijke hoogte te brengen. Visé is bijzonder sterk aan de tweede helft begonnen en Yves Vancosen doet wat zijn ploegmaat niet kon: scoren en Visé langszij brengen. Het is 15 – 15. Rola mist vervolgens de kans om Visé op voorsprong te brengen waarna Bocholt via Kooijman countert en scoort, 16 – 15. Visé blijft zich in de match vastbijten: Rola zorgt voor de 16 – 16. Serge Spooren scoort vervolgens twee goals waarna Achilles Bocholt in aanval risico’s neemt en met zeven veldspelers de kloof verder probeert uit te diepen. Maar de tactiek kent niet het beoogde effect. Visé doelman Siraut scoort twee keer en brengt halfweg de tweede helft de stand op 20 – 19. Het blijft een ongelofelijk boeiende wedstrijd. Achilles Bocholt loopt opnieuw drie doelpunten uit maar Visé slaagt er opnieuw in om de kloof te dichten. Na 21 minuten is de stand opnieuw in evenwicht: 24 – 24. Bij 27 – 28 komt Visé voor het eerst op voorsprong. Het geloof in een eerste landstitel is nu groot bij Visé maar misschien net daardoor worden er fouten gemaakt en kan Bocholt via Winters opnieuw langszij komen. In een razend spannende slotfase sleept diezelfde Winters een belle uit de brand. Die wordt zaterdag om 20.15 u in Bocholt gespeeld.