Achilles Bocholt wint vierde landstitel op rij

Achilles Bocholt is zaterdagavond voor het vierde jaar op rij kampioen van België in het handbal bij de mannen geworden. Halfweg de wedstrijd was het 14 – 16 in het voordeel van HC Visé BM. Bocholt dichtte in de tweede helft tot drie keer toe een kloof van twee doelpunten. Met nog één minuut te spelen bracht Roel Valkenborgh zijn ploeg voor het eerst in de tweede helft op voorsprong. Het was het doelpunt van de titel. Na een sterk seizoen waarin Visé twee finales speelde blijven ze met lege handen achter. Achilles Bocholt wint na de BENE-League en de Beker van België nu ook de landstitel. Voor Bocholt is het de vierde landstitel op rij.

HC Visé BM trekt na het eerste fluitsignaal meteen in de aanval maar Bocholt verdedigt goed en komt na een scherpe counter op 1 – 0 via Bartosz Kedziora. Het antwoord van Visé laat niet lang op zich wachten: Danesi brengt de stand opnieuw in evenwicht, 1 – 1. De eerste tien minuten verlopen gelijk opgaand maar dan plaatsen de bezoekers uit Visé een tussenspurt en lopen ze, dankzij onder andere twee goals van Danesi en Cusumano, iets over halfweg de eerste helft uit tot 5 – 10. Het sein voor Bocholt coach Bart Lenders om via een time-out proberen bij te sturen. Bocholt tracht oplossingen te vinden maar heeft de grootste moeite om hun achterstand proberen ongedaan te maken. Goed tien minuten later heeft de thuisploeg, onder impuls van Valkenborgh, Winters, Spooren en Leroy de kloof verkleind tot twee goals, 12 – 14. Beide teams zoeken met een 14 – 16 tussenstand de kleedkamers op.

Bartosz Kedziora brengt in het begin van de tweede helft met drie goals zijn ploeg op gelijke hoogte, 17 – 17. Visé is niet onder de indruk van het offensief van de thuisploeg en reageert gepast met twee goals van Danesi en ééntje van Flajs, 18 – 21. Lenders probeert om met zeven veldspelers Visé onder druk te zetten. Bello straft dat meteen af en scoort in een leeg doel, 18 – 22. Wanneer Visé niet veel later in een ondertal situatie het ook zonder doelman probeert geeft Kooijman Visé een koekje van eigen deeg. Winters brengt vervolgens Bocholt terug tot op twee goals, 20 – 22. De tweede helft is op dat moment halfweg en beide supporterslegioenen zetten zich vol achter hun team. We spelen net geen negentien minuten wanneer Winters de stand weer in evenwicht brengt, 23 - 23. Visé loopt vervolgens opnieuw twee doelpunten weg maar bij een 26 – 26 stand is vijf en een halve minuut voor het einde alles te herdoen. Eén minuut voor het einde van de wedstrijd brengt Roel Valkenborgh met een pegel Bocholt voor het eerst in de tweede helft op voorsprong, 28 – 27.  Visé haalt nog alles uit de kan maar kan niet meer langszij komen en zo wint Achilles Bocholt voor het vierde jaar op rij de Belgische titel. Na de BENE-League en de Beker van België wint Achilles Bocholt voor de tweede keer in drie jaar tijd de treble.