Kreasa Houthalen kampioen in tweede nationale

Na een jaar afwezigheid keert Kreasa Houthalen terug naar eerste nationale. De Limburgers versloegen afgelopen zaterdag in de een belle Izegem. Twee zeges in de play-off finales bezorgen Houthalen de titel en een dolle feestnacht. 

Kreasa Houthalen sloot de reguliere competitie af als leider. Van de 14 gespeelde wedstrijden wonnen ze er 12, speelden ze 1 keer gelijk en werd er 1 keer verloren. De Limburgers speelden sterke play-offs en sloten ook dat klassement af als leider. Van de 6 gespeelde wedstrijden werden er 5 gewonnen. De play-off finale moest beslissen over de titel en de daaraan verbonden promotie naar eerste nationale. Houthalen won de eerste finale op bezoek bij Izegem maar enkele dagen later bezorgen de West-Vlamingen Houthalen een ijskoude douche. “Dat Izegem bij ons kwam winnen was toch eerder een onaangename verrassing” zegt Ruben Vanhoudt, trainer van Kreasa Houthalen. “Voor de tweede finale was er heel wat volk afgezakt naar onze sporthal. Wij hadden er ons op ingesteld dat wij het zouden afmaken maar de druk zorgde ervoor dat we op geen enkel moment in ons spel kwamen. En toch konden wij het op het einde van de reguliere speltijd afmaken maar dat lukte niet. Het was typerend voor onze wedstrijd. In de verlengingen speelde we met vuur en uiteindelijk viel het dubbeltje naar de kant van de bezoekers. Izegem won, de champagne werd terug opgeborgen, de ontgoocheling was groot. Op vrijdag heb ik mijn team rust gegund. Zaterdag zijn we vroeger samen gekomen en hebben we de match geanalyseerd. Na afloop van dat gesprek wist ik dat het goed zou komen.”

Een belle besliste over winst en verlies, over de titel en de daaraan verbonden promotie naar eerste nationale. “Mijn team is vol vertrouwen aan de match begonnen. De focus was er, iedereen kende zijn taken en voerde die perfect uit. In tegenstelling tot de wedstrijd van donderdag kwam Izegem nooit in de match. Na afloop van de wedstrijd was de ontlading groot. Het was de beloning van een lang en slopend seizoen. In aanloop  van de play-offs viel Jean-Paul Stijnen uit met een kruisbandletsel. Hij was de ruggengraat van onze defensie. De groep heeft dat goed opgevangen maar afgaande op het aantal tegentreffers merkte je dat Jean-Paul gemist werd. Tijdens de eerste play-off finale viel Glenn Janssens uit. Glen was nog maar drie maanden terug. Het was opnieuw een opdoffer voor de groep. De spoeling werd dunner maar mijn team toonde karakter. Wanneer één deur dicht slaat gaat er een andere open. Jonge spelers kregen en grepen hun kans. We wilden die titel en die is er gekomen. Het is de titel van het collectief!” 

Volgend jaar speelt Kreasa Houthalen opnieuw in eerste klasse. “De ambitie is om mee te draaien, om de play-offs te halen waardoor we een rustig seizoen doormaken en het daarop volgend seizoen kunnen voorbereiden. Onze ploeg is verjongd en sterker geworden in de breedte. Ik reken er op dat enkele jongeren zullen opstaan, zich verder ontwikkelen om een bepalende rol in het collectief te spelen. Dàt is en blijft de kracht: de groep, het collectief. Elke speler kan gevaarlijk zijn en scoren. Alle posities zijn dubbel bezet. Dat zorgt voor een gezonde concurrentie en scherpt de honger aan” besluit Ruben Vanhoudt.